Πέντε απλά βήματα για να έχουμε μια καλή μέρα!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ Μια πολύ γνωστή παροιμία λέει πως ''η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται'' και δεν είνα...



ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ

Μια πολύ γνωστή παροιμία λέει πως ''η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται'' και δεν είναι λίγες οι φορές που η πραγματικότητα έρχεται να το επιβεβαιώσει. Σε ποιόν δεν έχει τύχει να ξυπνήσει με άσχημη διάθεση και κατά τη διάρκεια της ημέρας να συνειδητοποιήσει πως όλα (μα όλα όμως!!) του πάνε στραβά; Επειδή λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε τη μέρα μας σωστά και με καλή διάθεση, ας δούμε ορισμένους τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε.

  • Βάζουμε έναν ήχο στο ξυπνητήρι που να μας ευχαριστεί: Για τους περισσότερους το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ δύσκολο, κάτι που το ενοχλητικό ''ντριν'' του ξυπνητηριού το κάνει ακόμη δυσκολότερο και ουσιαστικά μας ξυπνά πολύ απότομα. Αν όμως αλλάξουμε τον ήχο με μια αγαπημένη μας μελωδία ή ένα τραγούδι που μας φτιάχνει τη διάθεση, αυτή η ''δύσκολη'' διαδικασία, θα γίνει λίγο πιο εύκολη.
  • Σηκωνόμαστε στην ώρα μας από το κρεβάτι: Πολλοί λένε χαριτολογώντας ότι οι ώρες ύπνου που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος είναι...πέντε λεπτά ακόμα, και δεν έχουν άδικο. Όλοι λίγο πολύ πατάμε το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι, ωστόσο αυτό όχι μόνο δε μας βοηθά τις περισσότερες φορές να σηκωθούμε πιο εύκολα από το κρεβάτι, αλλά μας γεμίζει και άγχος αφού σηκωνόμαστε καθυστερημένοι, κι ο χρόνος που μας απομένει να ετοιμαστούμε είναι ελάχιστος. Ενώ αν σηκωθούμε στην ώρα μας όλα θα γίνουν με περισσότερη άνεση χρόνου, κάτι που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε πιο ήρεμα την ημέρα μας. 
  • Βάζουμε μουσική ενώ ετοιμαζόμαστε. 
  • Τρώμε πρωινό: Σύμφωνα με έρευνες το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας γεμίζει ενέργεια και μας δίνει δύναμη για να αρχίσουμε τη μέρα μας. Ακόμη κι αν δεν έχουμε χρόνο να απολαύσουμε με τις ώρες το πρωινό μας, ακόμη και λίγα λεπτά αρκούν για να φάμε κάτι θρεπτικό, οπότε έτσι ξεκινάμε πιο δυναμικά τη μέρα μας απ’ ότι αν είχαμε πιει λίγες βιαστικές γουλιές καφέ. 
  • Προγραμματίζουμε τη μέρα μας θετικά: Σκεφτόμαστε εξ’ αρχής ότι θα έχουμε μια καλή μέρα, θα προλάβουμε να είμαστε στην ώρα μας, όλες μας οι συναντήσεις θα πάνε καλά και θα καταφέρουμε να βγάλουμε εις πέρας ότι έχουμε προγραμματίσει. Εκτός από το ότι αυτό τις περισσότερες φορές λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και σίγουρα μας βοηθά πολύ περισσότερο από το να αγχωνόμαστε εξ’ αρχής ότι τίποτα δε θα μας πάει όπως το έχουμε υπολογίσει…

Related

What's hot? 7024156643469280314

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item