Στο παζάρι του Γενάρη, κρατάς μικρό καλάθι...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Όπως και κάθε τέτοια περίοδος ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Όπως και κάθε τέτοια περίοδος άλλωστε. Τώρα όμως, στα μέσα της σεζόν, οι όποιες κινήσεις των συλλόγων δεν έχουν να κάνουν τόσο με την περαιτέρω ενίσχυση, αλλά με τη διόρθωση των διάφορων σφαλμάτων του καλοκαιριού. Ή σε άλλες περιπτώσεις, το να βρίσκεις μια ευκαιρία με χαμηλό κόστος, στην οποία μπορείς να ρισκάρεις και να δεις, ως το τέλος της χρονιάς τουλάχιστον (και με οψιόν αγοράς), αν σου κάνει και για μετά.

Ως τέτοια μοιάζει η κίνηση του Παναθηναϊκού να εντάξει στο ρόστερ της τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο νεαρός εξτρέμ διαθέτει ποιότητα, θα χρειαστεί όμως παιχνίδια και ρυθμό ώστε να "αναγεννηθεί" αγωνιστικά, σε νορμάλ συνθήκες. Οι χαριτωμενιές τύπου "Κριστιάνο της Ξάνθης" καλό είναι να περιττεύουν, αφού μόνο πίεση φέρνουν στον -εκάστοτε- παίκτη. Ιδίως σε αυτούς που ψάχνουν ένα νέο restart στην καριέρα τους.

Οι "πράσινοι" από 'κει και πέρα θα ενισχυθούν και με τον Μπουμάλ του Πανιωνίου, τον Μέστο της Νάπολι (τον γνωρίζει απ' τη θητεία του στη Σέριε Α ο Στραματσόνι), ενώ πρόσφατα "έκλεισαν" τους νεαρούς Βραζιλιάνους Μαμουτέ και Εβανζελίστα, ώστε να προσδώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στο κέντρο. Χωρίς πάντα να αποκλείεται και κίνηση για σέντερ μπακ, μετά τον τραυματισμό του Σάντσεθ. Μεταγραφικό ντεμαράζ μέσα στο χειμώνα, που εγείρει ερωτηματικά για την ευστοχία των στοιχημάτων και τη χρησιμότητά τους στους στόχους της ομάδας. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, που λέει ότι πλέον δεν υπάρχει Αναστασίου αλλά Στραματσόνι στον πάγκο, με διαφορετικές αγωνιστικές προτιμήσεις και -πιθανώς- μεγαλύτερες ανάγκες από όσες υπολόγιζε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός.

Από τους υπόλοιπους "μεγάλους" της Σουπερ Λιγκ μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά. Ο Ν' Ζόγκμπια στα εξτρέμ θα αποτελούσε εξαιρετική λύση για την ΑΕΚ, έχοντας κιόλας παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Πρέμιερ. Ο Γάλλος, πάντωςμ δεν θα της λύσει τα κενά στην άμυνα ή την άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα (επιπλέον, πλην Τζεμπούρ) φορ περιοχής. Στον ΠΑΟΚ, εν μέσω κλίματος γκρίνιας και αμφισβήτησης για τον Τούντορ, η κουβέντα για τον Γκαλίτσιο δεν άρεσε γενικά, από τη στιγμή που στη θέση του δεξιού μπακ υπάρχει ήδη ο Κωνσταντινίδης και ο Σκόνδρας! Ενδιαφέρον φημολογείται και για τον Κροάτη Κράνιτσαρ, που ναι μεν είναι καλός παίκτης στα χαφ, αλλά η τιμή του είναι ιδιαίτερα... αλμυρή.

Όσο για τον Ολυμπιακό, πέρα από τις όποιες πιθανές αποχωρήσεις, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα προκύψει με Φινμπόγκασον (που ψάχνει παιχνίδια ώστε να 'ναι "ζεστός" εν όψει Euro) και Μανιάτη (που λέγεται πως τον γλυκοκοιτάζει η Μαρσέιγ ελέω Μίτσελ). Αν δεν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση, σαν τον Μιραλάς για παράδειγμα, δύσκολα θα γίνει το "μπαμ". Και αυτό ουσιαστικά για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ιανουάριο μήνα βέβαια οι "ερυθρόλευκοι", με τις εξαιρέσεις των Τζεμπούρ και Μανιάτη πριν λίγα χρόνια, σπανίως πετυχαίνουν κάτι που πραγματικά να αξίζει. Καζίμ-Ρίτσαντς, Πέρεζ, Βαλντέζ, Πίνο (!) επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γενικότερα υπάρχει αυτή η τάση. Σπάνια κάποια ομάδα θα αποχωριστεί ένα βασικό της "γρανάζι" ενώ βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της (όπως π.χ. η Ντόρτμουντ να αφήσει τον Ομπαμεγιάνγκ στην Άρσεναλ), ενώ για κάθε λαχείο τύπου Λουίς Σουάρεζ -από τον Άγιαξ στη Λίβερπουλ το '11- αντιστοιχεί -στην ίδια χρονική περίοδο- και μια... στραβή τύπου Άντυ Κάρολ.

Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 8140936489774795272

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item