Οι νότες και το θέαμα που τόσο μας έλειψαν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Die Meister Die Besten Les grandes equipes The champions! Υπό την ανατριχιαστική μελωδία π...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Die Meister
Die Besten
Les grandes equipes
The champions!

Υπό την ανατριχιαστική μελωδία που "ντύνει" (και) αυτούς τους στίχους θα γίνει η σέντρα απόψε (21:45) σε Πορτογαλία (Μπενφίκα - Ζενίτ) και Γαλλία (Παρί Σαν Ζερμαίν – Τσέλσι) για τη φάση των "16" του UEFA Champions League. Παραδεχτείτε το, αυτό το διάστημα που μεσολαβεί από τα μέσα του Δεκέμβρη έως τα μέσα του Φλεβάρη, στο οποίο έχει διάλειμμα η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας είναι πιο άδειες, πιο μελαγχολικές. Μοιάζουν με νύχτες που θέλεις απλά ένα ποτήρι ουίσκι και μερικούς ξηρούς καρπούς για να τις περάσεις.

Από σήμερα όμως αυτά τελειώνουν. Το ουίσκι θα αντικαταστήσει η μπύρα και τους ξηρούς καρπούς η πίτσα. Η μελαγχολία θα δώσει τη θέση της στο θέαμα και στην αγωνία. Πάμε να αναλύσουμε όμως μερικά πράγματα για τα δύο ματς που ανοίγουν σήμερα, Τρίτη, την αυλαία της "φάσης των 16" του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Μπενφίκα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης


Παιχνίδι με… άρωμα Ελλάδας! Οι επιδόσεις του φορ των "Αετών", Κώστα Μήτρογλου, σπάνε κοντέρ το τελευταίο διάστημα σε εγχώριο επίπεδο (σκοράρει σε έξι συναπτά παιχνίδια) και μένει να δούμε αν τα… πιστόλια του θα καπνίσουν και απόψε στο "Ντα Λουζ". Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ανέκαθεν από τα καλύτερα πεδία δράσης για τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού. Κατά τα λοιπά, η Μπενφίκα έρχεται από ήττα στο εντός έδρας ντέρμπι με την Πόρτο (2-1) και σίγουρα θα επιχειρήσει να κάνει δυνατό comeback και να πάρει νίκη με σκορ πρόκρισης απέναντι στους Ρώσους. Η Ζενίτ, από την άλλη, αν και δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτή την περίοδο λόγω διακοπής του πρωταθλήματος, δε θα διστάσει να κάνει τη ζημιά στο συγκρότημα του Ρούι Βιτόρια για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη θέση της στους "8" της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας μια ακόμα υπέρβαση στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Λίγες ώρες μένουν ακόμα για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η μονομαχία.

Προϊστορία
Σε φάση ομίλων (2014), η πλάστιγγα γέρνει συντριπτικά υπέρ της Ζενίτ καθώς κέρδισε "μέσα-έξω" την Μπενφίκα με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ σε φάση των "16" θα πρέπει να ανατρέξουμε ημερολογιακά τέσσερα χρόνια πριν, όταν το 2012 οι Πορτογάλοι, αν και έχασαν το πρώτο ματς στη Ρωσία με 2-0, κατάφεραν στη ρεβάνς να πάρουν την πρόκριση νικώντας με 3-2.

Παρί Σαν Ζερμαίν – Τσέλσι

Αναμφίβολα, πρόκειται για το ματς της ημέρας και είναι λογικό όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στο "Παρκ Ντε Πρενς". Το συγκρότημα του Ρολάν Μπλαν μοιάζει ασταμάτητο φέτος καθώς, εδώ και 23 σερί παιχνίδια δεν έχει χάσει πάνω από 2 βαθμούς, τουτέστιν, έχει μόνο νίκες και ισοπαλίες. Ωστόσο, την τελευταία αγωνιστική η Λιλ την κράτησε "άσφαιρη" κατορθώνοντας να πάρει ισοπαλία μέσα στο σπίτι της Γαλλίδας πρωταθλήτριας και -η λογική λέει- ότι ο Ζλάταν και η παρέα του θα θέλουν να… ξεχάσουν αυτήν την αφλογιστία με μια δυνατή εμφάνιση -και νίκη- απέναντι στους "Μπλε" του Γκους Χίντινγκ. Οι Λονδρέζοι είναι γνωστό ότι φέτος δεν πάνε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση (όσο μακρινό και αν ακούγεται αυτό) του Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει ως μονόδρομος, ώστε να μην βαδίσει στα χνάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2013-14. Η ευρεία νίκη της με 5-1 το Σάββατο απέναντι στην παραπαίουσα Νιούκαστλ έφερε μεν αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας, όμως η αλήθεια είναι πως μόνο μια πορεία ως την πηγή, όπως αυτή του Ντι Ματέο το 2011, θα καταφέρει να επουλώσει -και όχι απόλυτα- τις πληγές της τρέχουσας σεζόν. 

Προϊστορία
Ουκ ολίγο παρελθόν έχουν οι δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το πιο πρόσφατο να είναι πέρσι, τέτοια εποχή, όπου οι αποψινοί γηπεδούχοι πέρασαν στη φάση των "8" χωρίς να χρειαστεί να κερδίσουν το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο. Με σκορ 1-1 στο "Παρκ Ντε Πρενς" και με 2-2 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (μετά από παράταση καθώς στα 90 λεπτά είχε μείνει το 1-1), η Παρί θα έχει ως στόχο να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο και φέτος, ελπίζοντας ωστόσο σε σκορ λιγότερο αγχωτικά. Πιο πίσω, τον Απρίλιο του 2014 στην προημιτελική φάση, η Τσέλσι είχε φανεί πιο τυχερή καθώς σε συνολικό σκορ (ξανά) 3-3 (!) πέρασε τον σκόπελο των Γάλλων, νικώντας τη με 2-0 στη ρεβάνς του Λονδίνου, αφού πρώτα είχε χάσει με 3-1 στο Παρίσι. Συνεπώς, μια ένεση αυτοπεποίθησης στον άνθρωπο που είχε πετύχει εκείνο το "χρυσό" (όπως αποδείχθηκε έπειτα) γκολ στη Γαλλία, Εντέν Αζάρ, για το αποψινό παιχνίδι, δε θα ήταν άσχημη ιδέα. Ε, Γκους;

Related

Champions League 6530490427293171088

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item