Πανδαισίας συνέχεια σε Ρώμη και Γάνδη

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Οι αγώνες του Παρισιού και της Λισαβόνας χθες βράδυ μάς έβαλαν ξανά σε κλίμα Champions League μετά από...


 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Οι αγώνες του Παρισιού και της Λισαβόνας χθες βράδυ μάς έβαλαν ξανά σε κλίμα Champions League μετά από δύο μήνες και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει έρθει για να εδραιωθεί από δω και στο εξής στο ποδοσφαιρικό καλεντάρ έως τον τελικό της 28ης Μαΐου. Η συνέχεια στη φάση των "16" του θεσμού δίνεται απόψε με την καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να χτυπά σε Ρώμη και Γάνδη. Ματς που σαφώς έχουν το δικό τους ενδιαφέρον το καθένα και που σίγουρα μας επιφυλάσσουν ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης

Ωραίο ποδοσφαιρικά και ιστορικά ζευγάρι, που μπορεί να χαρίσει θεάμα και γκολ. Η ομάδα των Κώστα Μανωλά και Βασίλη Τοροσίδη καλείται να παλέψει με αντίπαλο ένα ποιοτικότατο και καταιγιστικό συγκρότημα παικτών, το οποίο δύσκολα σταματιέται, ειδικά στην καλή του μέρα. Οι στόχοι των δύο ομάδων στο Champions League σαφέστατα διαφέρουν κι αυτό είναι που πιθανότατα θα κρίνει το ποιος θα προκριθεί. Η Ρόμα είναι μία ομάδα με ιστορία και φανέλα, αλλά αντικειμενικά γνωρίζει ότι το ταβάνι της δεν είναι και τόσο μακριά από εδώ που βρισκόμαστε. Στην άλλη πλευρά, ο πήχης είναι εξ αρχής ψηλά. Η Ρεάλ και λόγω ονόματος και ιστορίας, αλλά κυρίως λόγω υλικού, δεν μπορεί παρά να μιλάει για κατάκτηση του τροπαίου. Σε αυτό στοχεύει και αν θέλει να το πετύχει, θα χρειαστεί σε πρώτη φάση να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρόμα.

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη μετρά στο πρωτάθλημα οι "Τζιαλορόσι", γεγονός που την έχει αφήσει στο -10 από την κορυφή με το όνειρο της κούπας να εξανεμίζεται για άλλη μία χρονιά. Από την άλλη, η Ρεάλ πετάει "φωτιές" το τελευταίο διάστημα και είναι σαφώς σε καλύτερο μομέντουμ από την αντίπαλό της.

Το φαβορί είναι ολίγον τι ξεκάθαρο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα βέβαια δεν μπορείς να αποκλείσεις, από τη στιγμή που όλα τα έχουμε δει. Ωστόσο, θα ήταν υποκριτικό να κρύψουμε τη σαφή ανωτερότητα των Μαδριλένων σε όλα τα επίπεδα. Το ζευγάρι πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον, τουλάχιστον από πλευράς θεάματος.

Προϊστορία:

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που Ρόμα και Ρεάλ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για επίσημο αγώνα. Οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2001-02. Η "βασίλισσα" τότε είχε φύγει με το διπλό (1-2) από το "Ολίμπικο", ανήμερα της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους, για να πάρει μετά η Ρόμα -στα καλά της χρόνια τότε- ένα χρήσιμο "Χ" (1-1) στο "Μπερναμπέου", που δεν ήταν αρκετό όμως για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Ρεάλ προς τον ένατο ευρωπαϊκό της τίτλο.

Οι δυο τους έμελλε να βρεθούν ξανά στον ίδιο όμιλο την επόμενη σεζόν (2002-03) έχοντας για παρέα την ΑΕΚ την οποία κανείς τους δεν κατάφερε να κερδίσει. Η καθεμιά τους όμως "έκλεισε το σπίτι" της άλλης. Αρχικά, η Ρεάλ πήρε πανηγυρικό διπλό (0-3) στη Ρώμη, για να έρθει ένα γκολ του Τότι στο "Μπερναμπέου" να δώσει τεράστια νίκη (0-1) και ουσιαστικά την πρόκριση στους "Τζιαλορόσι".

Τρίτη συνάντηση, ξανά στους ομίλους, τη σεζόν 2004-05. Μια ευρωπαϊκή χρονιά καταστροφική για τη Ρόμα, που τιμωρήθηκε με άνευ αγώνος ήττα διότι διεκόπη με δική της υπαιτιότητα το ματς της πρεμιέρας με την Ντινάμο Κιέβου και η νίκη δόθηκε στα χαρτιά στους Ουκρανούς. Η Ρόμα μάζεψε μονάχα έναν πόντο στα έξι ματς του ομίλου και η Ρεάλ έκανε πάρτυ απέναντί της. 4-2 στη Μαδρίτη (προηγήθηκε με 0-2 η Ρόμα) και 0-3 στη Ρώμη.

Την τελευταία φορά πάντως που ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, η Ρόμα κατάφερε να πάρει το αίμα της πίσω για τις πληγές των προηγούμενων ετών από τους Μαδριλένους. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, η κληρωτίδα έβγαλε δικό τους ζευγάρι στη φάση των "16" και το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Ρώμη έδινε ισχνό προβάδισμα στους Ιταλούς αλλά τα προγνωστικά έγερναν προς Ρεάλ μεριά λόγω εκτός έδρας γκολ. Οι Ρωμαίοι όμως δεν "μάσησαν" καθόλου, με το ίδιο σκορ πήραν νίκη και στο "Μπερναμπέου" και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους "8".

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ

Φοβερό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εν λόγω ζευγάρι, δεδομένου ότι θα παρακολουθήσουμε στον ίδιο αγώνα την παρθενική συμμετοχή δύο ομάδων στη φάση των "16" του Champions League. Η Γάνδη ούτως ή άλλως παίζει για πρώτη φορά φέτος στο θεσμό, ενώ η Βόλφσμπουργκ όταν έκανε το ντεμπούτο της το 2009, δεν είχε καταφέρει να περάσει τον όμιλο. Οι Βέλγοι απόλαυσαν την πορεία τους έως εδώ και είναι δεδομένο ότι στο ίδιο τέμπο θα κινηθούν και ό,τι βγει. Δεν βρίσκονται δα και σε κακή κατάσταση. Στο Βέλγιο τα πηγαίνουν πολύ καλά τελευταία, αν εξαιρέσει κανείς τις δύο απανωτές ήττες από την Κλαμπ Μπριζ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, το συγκρότημα του Χάιν Βανχάεζεμπρουκ βρίσκεται στην κορυφή παρέα με την προαναφερθείσα. Στον αντίποδα, η Βόλφσμπουργκ δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο, καθώς τα τελευταία παιχνίδια περιλαμβάνουν αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, που την έχουν αφήσει στη μέση της βαθμολογίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μεγάλη απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Το ματς και γενικά το ζευγάρι δεν χωρά προγνωστικά. Για τη Γάνδη έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη, καθώς μιλάμε και για την πρώτη βέλγικη ομάδα που περνάει σε νοκ-άουτ φάση Champions League. Ποντάρει πολλά στην έδρα-κάστρο της αλλά και στις κακές επιδόσεις της Βόλφσμπουργκ μακριά από το γήπεδό της. Οι Γερμανοί του Ντίτερ Χέκινγκ βέβαια, μπορεί από τη μια να μη θυμίζουν σε τίποτα το περσινό οικοδόμημα, αλλά δεν παύουν να αποτελούν ένα ποιοτικό σύνολο που έχεις τις ικανότητες για πολλά πράγματα. Εξάλλου, στο Champions League σε λίγες περιπτώσεις μόνο παίζει ρόλο η γενικότερη φόρμα μίας ομάδας.

Προϊστορία:

Μηδενική. Γάνδη και Βόλφσμπουργκ σημειώνουν απόψε την πρώτη σελίδα στο βιβλίο των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Related

Champions League 1512708017235311289

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item