Φαβορί, αλλά και δυνατά αουτσάιντερ

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Ο πρώτος κύκλος αναμετρήσεων για τη φάση των "16" του Champions League ολοκληρώνεται απόψε μ...


 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Ο πρώτος κύκλος αναμετρήσεων για τη φάση των "16" του Champions League ολοκληρώνεται απόψε με το σεντόνι να κυματίζει στη Βόρεια Βραβάντη και την όμορφη πόλη του Αϊντχόφεν από τη μια, και στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, από την άλλη. Δύο αναμετρήσεις για δύο ζευγάρια που έχουν φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά και που δεν παύουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, καθώς στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για τίποτα. Τόσο κλισέ, μα τόσο αληθινό...

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μπορεί το όνομα της Ατλέτικο να της δίνει αυτομάτως και το δικαίωμα να λέει ότι εκείνη έχει την πρώτο λόγο, η φετινή PSV, με την εικόνα που έδειξε στους ομίλους, πετώντας εκτός "16" και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Οι Ολλανδοί είχαν ως μεγάλο τους όπλο την έδρα τους, μετρώντας το 3 στα 3 εκεί, ευελπιστώντας σε άλλη μία επικράτηση. Βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ, τρέχοντας ένα πολύ μεγάλο σερί νικών στην Ολλανδία που την έχει φέρει στην κορυφή του πρωταθλήματος και, έστω και χωρίς τον βασικό της επιθετικό Ντε Γιονκ, θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, τα πράγματα για τους "ροχιμπλάνκος" δεν εξελίσσονται ιδανικά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που διέρρευσε ότι ο Ντιέγο Σιμεόνε οδεύει προς τον πάγκο της Τσέλσι, κάτι που είναι εμφανές στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει επηρεάσει τους παίκτες. Απομακρύνθηκε από την κορυφή της Πριμέρα και πλέον ελπίζει να πάρει μία γλύκα με πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Την πρωτιά -και μία σαφώς πιο ευνοϊκή κλήρωση- την εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική, αφήνοντας στη 2η θέση την Μπενφίκα, καθώς τη νίκησε με 1-2 μέσα στο "Ντα Λουζ". Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι η Ατλέτικο έχει εδραιωθεί για τα καλά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αυτό είναι κάτι που οφείλει να της αναγνωρισθεί.

Προϊστορία:

Μονάχα δύο φορές τις έφερε η μοίρα αντιμέτωπες σε επίσημους αγώνες. Ήταν τη σεζόν 2008-09, όπου κληρώθηκαν μαζί στη φάση των ομίλων, με την Ατλέτικο να νικά με 0-3 στην πρεμιέρα μέσα στο "Philips Stadion" και να επικρατεί και στο ματς στο "Vicente Calderon" με 2-1. Η Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε πρόωρα τότε το ευρωπαϊκό της ταξίδι καθώς 3η αναδείχθηκε η Μαρσέιγ, ενώ η Ατλέτικο έχασε εν τέλει την πρωτιά από τη Λίβερπουλ.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η δυναμική και η ποιότητα της Σίτι είναι σαφώς μεγαλύτερες από της Ντινάμο Κιέβου, αλλά είναι ευρέως γνωστό το πόσο σκληροτράχηλες και πεισματάρες είναι οι ουκρανικές ομάδες. Και σε μία έδρα όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, όπου η Ντινάμο είναι αήττητη στο Champions League φέτος, τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα για τους "πολίτες".

Οι γηπεδούχοι θα έχουν τελικά τη συμπαράσταση του κόσμου τους, καθώς η UEFA έκανε δεκτή την έφεσή τους στην τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί για ρατσιστική επίθεση οπαδών της ομάδας σε έγχρωμους φιλάθλους στο ματς με την Τσέλσι. Αυτό σαφώς είναι μία καλή εξέλιξη για την ομάδα του Κιέβου, καθώς ποντάρει αρκετά στο "σπίτι" της, διότι ουδείς γνωρίζει αγωνιστικά πώς θα παρουσιαστεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται, μιας και έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι πάνω από δύο μήνες.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι περνά ζόρικη αγωνιστικά φάση, μιας και τα αποτελέσματά της το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καθόλου καλά, γεγονός που την έχει αφήσει πίσω στο κυνήγι του αγγλικού τίτλου. Όπως και στην περίπτωση της Ατλέτικο, και εδώ φαίνεται ότι το προδιαγεγραμμένο story με την αλλαγή προπονητή (φεύγει Πελεγρίνι, έρχεται Γουαρδιόλα) έχει επηρεάσει για τα καλά την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Για τη Σίτι πάντως το διακύβευμα για άλλη μία χρονιά στην Ευρώπη είναι μεγάλο, καθώς αναζητά επιτέλους το βήμα παραπάνω. Τις προηγούμενες φορές έπεσε πάνω στην Μπαρσελόνα, αλλά πλήρωνε το γεγονός ότι τερμάτιζε 2η. Φέτος, που κατέκτησε κορυφή ομίλου έχει ευνοϊκότερη κλήρωση και μια καλή ευκαιρία για πρόκριση στα προημιτελικά.

Προϊστορία:

Μονάχα τη σεζόν 2010-11 "διασταύρωσαν τα ξίφη τους" οι δύο ομάδες, στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Europa League. Η Ντινάμο πήρε το ματς στο πρώτο παιχνίδι στο Κίεβο με 2-0, σκορ το οποίο διαφύλαξε με επιτυχία στο "Etihad" εκεί όπου η Σίτι, που στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει τον Άρη, νίκησε με 1-0 αλλά έχασε την πρόκριση στη διαφορά τερμάτων.

Related

Champions League 8947324946507011851

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item