Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ γυναικών

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος στο F4 του θεσμού που διοργανώθηκε στη Χίο το διήμερο 4-5 Μαρτίου κερδίζοντας εύκολα στον τελικ...



Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος στο F4 του θεσμού που διοργανώθηκε στη Χίο το διήμερο 4-5 Μαρτίου κερδίζοντας εύκολα στον τελικό την ΑΕΚ με 3-0 σετ και έτσι έγινε ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία του βόλεϊ γυναικών που μετρά 6 Κύπελλα Ελλάδας στην τροπαιοθήκη του.

Οι ερυθρόλευκες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς προερχόμενες από ένα συναρπαστικό ημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα πάλι με ανατροπή και στο tie break, αντιμετώπισαν στον τελικό την ΑΕΚ η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ηλιούπολης στον έτερο ημιτελικό με 3-1 σετ.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 16-13 όμως από εκεί και μετά, η ομάδα του Πειραιά με όπλο της το μπλοκ και την πίεση στο σέρβις ανέβασε ρυθμό επικρατώντας των μαχητικών κιτρινόμαυρων με 25-18. Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο αφού οι ερυθρόλευκες ήταν ισοπεδωτικές έναντι της, εξουθενωμένης από την υπερπροσπάθεια, ΑΕΚ μετατρέποντας το υπέρ τους 16-8 σε 25-8. Κάπως έτσι το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε μια τυπική διαδικασία, με τον Ολυμπιακό να το κερδίζει και αυτό με 25-13, κατακτώντας παράλληλα το έκτο συνεχόμενο Κύπελλο της ιστορίας του.

Η κεντρική του Ολυμπιακού Τζίνα Λαμπρούση αναδείχθηκε ΜVP του F4 ενώ αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ να καλέσει οχτώ προσφυγόπουλα τα οποία, πριν ξεκινήσει το πρώτο σετ, κράτησαν μαζί με τις αθλήτριες των δύο ομάδων ένα πανό που αναγραφόταν το μήνυμα "Το βόλεϊ δεν έχει σύνορα". Η εικόνα προκάλεσε συγκίνηση σε όσους παρευρέθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη της αθλήτριας της ΑΕΚ Αλίκης Κωνσταντινίδου η οποία δεν άντεξε και ξέσπασε σε δάκρυα.

Related

What's hot? 7201963166825801301

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item