Περί Λέτο ο λόγος...

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Είναι δεδομένο πως η αγωνιστική κατάσταση του Σεμπάστιαν Λέτο δεν είναι δα και η καλύτερη. Το γνωρίζουν...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Είναι δεδομένο πως η αγωνιστική κατάσταση του Σεμπάστιαν Λέτο δεν είναι δα και η καλύτερη. Το γνωρίζουν όλοι, το γνωρίζει και ο ίδιος. Ο Αργεντίνος επιβεβαίωσε χθες στον αγωνιστικό χώρο του "Απόστολος Νικολαΐδης" ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να μπορέσει να πιάσει ένα καλό επίπεδο, ώστε να βρει ρυθμό και να είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό ήταν κάτι που, σαφώς, δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς ήδη η εικόνα του και οι πληροφορίες που υπήρχαν μάς είχαν προϊδεάσει.

Αυτό που επιζητούσε όμως από τον Λέτο ο κόσμος και ο προπονητής του "τριφυλλιού" στο ντεμπούτο του, νομίζω πως το πήρε. Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο, 26 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, άλλαξε άρδην τη διάθεση της ομάδας, που έως τότε έμοιαζε -ξανά- με ένα συνονθύλευμα βαριεστημένων ποδοσφαιριστών χωρίς στόχους και πλάνο. Οι συμπαίκτες του πήραν μία τονωτική ένεση με την όρεξη με την οποία μπήκε στο γήπεδο, ανέβασαν στροφές και κινήθηκαν και αυτοί στους ρυθμούς που έδωσε η αύρα του Λέτο, φτάνοντας άμεσα στο 2-0 και έχοντας αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμά τους. Ξαφνικά, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με άλλη ομάδα και αυτό ήταν ξεκάθαρα έργο Λέτο, κυρίως ψυχολογικό.

Το πλήγμα της αποχώρησής του το καλοκαίρι του 2012 ήταν τεράστιο κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός έμεινε μετά από χρόνια χωρίς ηγετική φυσιογνωμία, την οποία ακόμη και σήμερα αγνοεί (παρά τις υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του Ζέκα). Έλειπε αυτό που λέμε παίκτης που να παίρνει την ομάδα πάνω του και να της δίνει την απαιτούμενη ώθηση. Ο Λέτο επέστρεψε και ο Παναθηναϊκός ακόμη ψάχνει τον νέο ηγέτη. Στο υπάρχον ρόστερ, είναι ο μοναδικός που μπορεί να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Το έχει ξανακάνει με την ίδια φανέλα. Και έδειξε στο πρώτο του δείγμα ότι μπορεί να το επαναλάβει.

Μπορεί αγωνιστικά να έχει μείνει πίσω σε πολλά, όπως ταχύτητα, σπιρτάδα, ευλυγισία κ.ο.κ., αλλά ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει και τονώνει ψυχολογικά την ομάδα φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ από εκείνον που γνωρίζαμε. Και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο όπλο του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2016-17. Διότι, είτε αρέσει είτε όχι στους φίλους του "τριφυλλιού", βρισκόμαστε για άλλη μία φορά μεσούσης της περιόδου και μιλάμε για δουλειά και στόχους που αφορούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μην ανοίξουμε, όμως, (και) αυτήν την κουβέντα...

Υ.Γ.: Εντάξει, είναι λογικό να ήθελε στην επιστροφή του και δη μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρει δίχτυα. Αν το 'θελε όμως μία φορά με τον Ατρόμητο, με τον Ολυμπιακό θα το θέλει... εκατό. Αλλά παίρνοντας την μπάλα και βλέποντας μόνο τέρμα, δεν θα βοηθήσει και ιδιαίτερα. Κι αυτόν τον υπερενθουσιασμό πρέπει να τον δουλέψει πολύ μέσα στην εβδομάδα ο Αντρέα Στραματσόνι.

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 2628306162613994308

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item