"Μάχη τιτάνων με φόντο...ρεκόρ''

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ Είναι δεδομένο ότι όλοι οι φίλοι του μπάσκετ ανά τον κόσμο θα συμφωνήσουν σε τούτο: ότι δεν υπάρχει...



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ

Είναι δεδομένο ότι όλοι οι φίλοι του μπάσκετ ανά τον κόσμο θα συμφωνήσουν σε τούτο: ότι δεν υπάρχει καλύτερο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης από αυτό του ΝΒΑ. Το επίπεδο, η ποιότητα και οι εξωπραγματικές δυνατότητες των αθλητών, σε συνδυασμό με την κουλτούρα των Αμερικανών για το άθλημα μετατρέπουν το προϊόν σε ένα πολύ "γοητευτικό πακέτο" για όλους όσους ασχολούνται. Ένα απλό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει απλόχερα μεγάλες δόσεις θεάματος και εντυπωσιακών στιγμών. Ας αναλογιστούμε λοιπόν πόσο σπουδαία ματς μπορούν να γίνουν όταν αντίπαλοι θα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Και δύο από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας... 

Η παραπάνω - ολίγον τι - μακροσκελής εισαγωγή είχε σαν στόχο να εγκωμιάσει το παιχνίδι που θα γίνει απόψε τα ξημερώματα στο Τέξας. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εναντίον Σαν Αντόνιο Σπερς! Το απόλυτο ντέρμπι της Δυτικής Περιφέρειας του ΝΒΑ με τις ομάδες που διαθέτουν τα πιο πλήρη και ποιοτικά ρόστερ και διανύουν περίοδο δαιμωνιώδους φόρμας. Μια "τιτανομαχία", στην οποία εκτός από την νίκη διακυβεύονται πολλά παραπάνω.

Ας αρχίσουμε με τους "φιλοξενούμενους" του αγώνα, τους περσινούς πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι έχουν βαλθεί να τρελάνουν όλη την μπασκετική ιστορία με τα κατορθώματά τους. Διανύοντας περίοδο απίστευτης αγωνιστικής φόρμας και παίζοντας πολύ γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ, έχουν ρεκόρ 62-6 (14 αγώνες πριν το τέλος της κανονικής περιόδου).Αυτή η απίστευτη επίδοση, τούς κάνει αυτομάτως την υπ´αριθμόν ένα απειλή για να καταρίψουν το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς για τις περισσότερες νίκες κανονικής περιόδου (72-10) που κρατάει απο το μακρινό 1996. Η ομάδα του Στιβ Κερ, με μαέστρο και ηγέτη τον "δαιμονισμένο" φέτος Στεφ Κάρι και άξιο συμπαραστάτη τον πάντα χρησιμότατο Κλέι Τόμσον πραγματοποιούν την ιδανική σεζόν έως τώρα. Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και μια από τις καλύτερες άμυνες. Μοιράζουν πολλές ασίστ και είναι επίσης πολύ εύστοχοι από το τρίποντο. Η ψυχολογία που έχουν αποκτήσει από τις συνεχόμενες νίκες και ο στόχος της κατάριψης του ρεκόορ των Μπουλς είναι μεγάλα κίνητρα για να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τον αποψινό αγώνα. 

Από την άλλη πλευρά, μια ιστορική ομάδα και παραδοσιακή δύναμη του ΝΒΑ την τελυταία 20ετία, οι πέντε φορές πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς. Φέτος η έδρα τους, "Το ΑΤ&Τ Center" στο Τέξας είναι απόρθητο φρούριο καθώς εκεί έχουν ρεκόρ 34-0 (!) Πρόκειται για μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα που έχει ενισχυθεί σημαντικά από την αρχή της σεζόν. Αποτελεί ένα κράμα ταλέντου και εμπειρίας, με τον θρυλικό προπονητή Γρεγκ Πόποβιτς να κάθεται στην άκρη του πάγκου. Με ηγέτες τους Καουάι Λέοναρντ και Λαμάρκους Όλντριτζ και εξαιρετικούς παίχτες- διαχρονικές αξίες- να τους πλαισιώνουν (Ντάνκαν , Πάρκερ, Τζινόμπιλι), οι Σπερς αποτελούν τον ορισμό της σοβαρής ομάδας που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και να κερδίζει σημαντικούς αγώνες. 

Η σύνοψη που προκύπτει είναι άκρως εντυπωσιακή. Η καλύτερη επίθεση απέναντι στην καλύτερη άμυνα. Το γρήγορο μπάσκετ με τα πολλά μακρινά σουτ απέναντι στο σταθερό και κοντρολαρισμένο ρυθμό. Το ρεκόρ των περισσότερων νικών απέναντι σε αυτό της απόρθητης έδρας. Κάρι εναντίον Λέοναρντ. Κερ εναντίον Πόποβιτς. Οι συγκρίσεις που μπορούν να προκύψουν είναι άπειρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το παιχνίδι αξίζει όχι ένα, αλλά πολλά ξενύχτια. Καλή απόλαυση λοιπόν σε όλους όσους δουν αυτήν την σπουδαία παράσταση.

Related

NBA 387519326916835645

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item