"Η Τέχνη του να οραματίζεσαι το μέλλον" στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Έναρξη του κύκλου "Η νεολαία που καινοτοµεί"  04.04.2016, 18:00-22:30 | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG  Το Γαλλικό...


Έναρξη του κύκλου "Η νεολαία που καινοτοµεί" 

04.04.2016, 18:00-22:30 | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο δίνει το λόγο σε Γάλλους και Έλληνες νέους που επιθυμούν να αλλάξουν τον κόσμο! Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινιάζει το νέο τριετή κύκλο του "Η νεολαία που καινοτομεί", ο οποίος έχει ως στόχο να αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητες καινοτομίας της Γαλλίας και της Ελλάδας, στην ανάπτυξη νέων μοντέλων συνεργασίας, αλληλεγγύης και αειφορίας προς όφελος της κοινωνίας. 

Το πρώτο rendez-vous του κύκλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 από τις 18:00 έως τις 22:30. 

17.00-21.00: Animation Photobooth – χώρος υποδοχής Γαλλικού Ινστιτούτου Κάντε το coming out σας και ενταχθείτε στο κίνημα «θετικών συνωμοτών» (#conspirateurspositifs) με το Institut des Futurs souhaitables. 

18.00-20.00: Πρωτάθλημα Επιθυμιών (απαιτείται εγγραφή μέσω της πλατοφόρμας France Alumni ή στο mliakis@ifa.gr - περιορισμένος αριθμός θέσεων: 150) – Αίθουσες του IFG Ένα παιχνίδι με κάρτες και λέξεις γίνεται η αφορμή ενός πρωταθλήματος επιθυμιών, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες, αναπτύσσουν ιδέες και αντικείμενα του μέλλοντος και επιχειρηματολογούν για τη χρήση και τη βιωσιμότητα τους: μπανιέρα πολιτών, αόρατη ανεμογεννήτρια, αλληλέγγυο εστιατόριο, ανακυκλώσιμα παπούτσια…Γιατί η φαντασία δεν έχει όρια! 

20.00-20.30: Το "Διάλειμμα" - Αυλή του IFG Στον προαύλιο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου οι συμμετέχοντες γνωρίζουν την « κοινωνική κουζίνα» του Jai Mexis και δοκιμάζουν τις δημιουργίες του, συνοδεία ζωντανής γαλλικής μουσικής. 

20.30-22.30: Εργαστήριο - Auditorium Theo Angelopoulos, IFG 

• Διάλεξη του Mathieu Baudin, ιδρυτή του Institutdes Futurs Souhaitables και του κινήματος των "θετικών συνωμοτών", με θέμα την Τέχνη του να οραματίζεσαι το μέλλον. Τη συζήτηση θα ακολουθήσει μια συζήτηση με το κοινό. 

• "Pitch Battle" των εγχειρημάτων που επινοήθηκαν στη διάρκεια του Πρωταθλήματος Επιθυμιών. Ο Πρέσβης θα απονείμει βραβείο στην καλύτερη "Επιθυμία" για το μέλλον. 

Τη βραδιά θα συντονίσει το Institut des Futurs Souhaitables, η Place Identity και ο Jai Mexis 

Το Institut des Futurs Souhaitables είναι ένα γαλλικό « πνευματικό Fab Lab », ένα εργοστάσιο ιδεών που συσπειρώνει τις δημιουργικές ενέργειες, προκειμένου οι λύσεις για το αύριο να υποβληθούν σε πειράματα εδώ και τώρα. 

Η Place Identity είναι ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναπτύσσει δίκτυα έργων και ανθρώπων για την αστική αναγέννηση και την πολιτική καινοτομία, επιχειρώντας νέους τρόπους συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Η Κοινωνική Κουζίνα του Jai Mexis προτείνει στους εθελοντές της να μαγειρέψουν και στη συνέχεια να μοιραστούν ένα γεύμα όλοι μαζί: εθελοντές και άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης.

Related

What's hot? 2998158490592162498

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item