Απόβαση σε Γερμανία και Σερβία με στόχο τη νίκη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ Ενόψει της 10ης αγωνιστικής τoυ "ΤΟΠ 16" της Ευρωλίγκα θα επιχειρήσουμε μια ανάλυση των αγ...



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ

Ενόψει της 10ης αγωνιστικής τoυ "ΤΟΠ 16" της Ευρωλίγκα θα επιχειρήσουμε μια ανάλυση των αγώνων των ελληνικών ομάδων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους στην διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός, μετά την ευρεία ήττα από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, είχε βρεθεί με «την πλάτη στον τοίχο». Το παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα την προηγούμενη εβδομάδα στο Σ.Ε.Φ ήταν ματς… ζωής και θανάτου. Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν πολύ σοβαροί και με όπλο την καλή τους άμυνα επικράτησαν με σκορ 82-68. Με αυτήν την νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τις 4 στον «όμιλο του θανάτου» και βρίσκεται στην έκτη θέση ισοβαθμώντας με την Μπαρτσελόνα, η οποία όμως υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Με ηθικό αναπτερωμένο και την ψυχολογία ανεβασμένη οι "ερυθρόλευκοι" θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για να αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης με την Μπάμπεργκ, του γνώριμού μας Αντρέα Τρινκιέρι η οποία είχε κερδίσει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον Πειραιά. Πρόκειται για μια σκληρή και γρήγορη ομάδα με δυνατή έδρα (υπέταξε την Μπαρτσελόνα, δυσκόλεψε την Ρεάλ Μαδρίτης), η οποία διαθέτει νεανικό ρόστερ και δεν έχει τίποτα να χάσει καθώς ήδη η πορεία της στην διοργάνωση κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη. Ο Ολυμπιακός, με την ταμπέλα του «φαβορί» να τον βαραίνει και την αναγκαιότητα της νίκης να είναι μεγάλη, θα πρέπει να διαχειριστεί το παιχνίδι με ηρεμία. Αν το κάνει αυτό και επιβάλλει τον ρυθμό του, με όπλο το ποιοτικό του ρόστερ και την εμπειρία του στην Ευρώπη, έχει τις πιθανότητες σαφέστατα με το μέρος του. Καλό νέο για τους ερυθρόλευκους αποτελεί και η είδηση ότι ο ψηλός Γιανγκ βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας από τον σοβαρό τραυματισμό του και σίγουρα μόλις επανέλθει θα αποτελέσει σπουδαία λύση σε μια θέση που ο φετινός Ολυμπιακός «πονάει».

Από την άλλη ο Κυπελλούχος Ελλάδας, πλέον, Παναθηναϊκός διανύει περίοδο μεγάλης ανάκαμψης και ευφορίας. Είναι δεδομένο ότι οι προσθήκες των Χέινς και Έλλιοτ Ουίλιαμς έχουν αλλάξει την αγωνιστική ταυτότητα των «πρασίνων». Η ομάδα ανέβηκε μια ταχύτητα, βγάζει ενέργεια στο παρκέ και διαθέτει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι με την εκτός έδρας νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα, o Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα, κάτι που τελευταία φορά συνέβη το 2012. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δείχνει την φοβερή αγωνιστική φόρμα που διανύει η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η 10η αγωνιστική του ομίλου κρύβει μια μεγάλη πρόκληση για τους "πράσινους", οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Σερβία για να αναμετρηθούν με τον Ερυθρό Αστέρα, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης. Οι Σέρβοι, οι οποίοι διαθέτουν σοβαρή ομάδα στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ο.Α.Κ.Α και μάλιστα με διψήφια διαφορά. Επιπλέον, στο ρόστερ τους υπάρχουν πολύ ποιοτικοί Αμερικανοί που ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδό τους.

Αν και ο Ερυθρός Αστέρας αποτελεί έναν πολύ σκληρό και δύσκολο αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του, ο οποίος αγωνιζόμενος σε γήπεδο μεγαλύτερο από το δικό του για εισπρακτικούς λόγους, σίγουρα θα χάσει σε δυναμική. Επίσης, το τριφύλλι πάει στο παιχνίδι με ψυχολογία λόγω κυπέλλου και ξεκούραστο. Και σίγουρα οι τόσοι Σέρβοι που βρίσκονται στην ομάδα ως υποψιασμένοι για την "καυτή" ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο γήπεδο θα ενημερώσουν τους συμπαίκτες τους. Πρόκειται πάντως για μια αμφίρροπη αναμέτρηση, με σκληρές μάχες στα δυο καλάθια.

Εφόσον, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός καταφέρει να επιβάλλει τον γρήγορο ρυθμό του και δεν επηρεαστεί από το κλίμα του αγώνα, μπορεί με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει να "αποδράσει" από την Σερβία με το ροζ φύλλο αγώνα. Μια νίκη η οποία, αν έρθει, θα χρίσει τους "πράσινους" σοβαρούς διεκδικητές της δεύτερης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ωραίες είναι οι αναλύσεις και οι προβλέψεις, όμως τα λόγια και τα στατιστικά… δεν παίζουν μπάσκετ. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να απολαύσουμε δυο όμορφες μπασκετικές "μάχες" με πρωταγωνιστές δύο ομάδες-στολίδια του ελληνικού αθλητισμού.

Related

What's hot? 785229690208291717

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item