Νίκη γοήτρου για την ΑΕΚ επί του ΑΟ Θήρας, photostory και δηλώσεις Κοσμά-Οικονομίδου

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε του ΑΟ Θήρας με 3-1 σετ στο Κλειστό της ΦΕΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναι...


Η ΑΕΚ επιβλήθηκε του ΑΟ Θήρας με 3-1 σετ στο Κλειστό της ΦΕΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστική της Α1 βόλεϊ γυναικών, η οποία έριξε την αυλαία της κανονικής περιόδου. Η Ένωση τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας, χάνοντας το τρένο των play-offs, εν αντιθέσει με τις νησιώτισσες που έπιασαν τετράδα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο ΑΟ Θήρας είχε ήδη εξασφαλίσει από το προηγούμενο Σάββατο (3-1 τον Πανναξιακό) το "εισιτήριο" για τα play-offs και με την ΑΕΚ να είναι και μαθηματικά εκτός τετράδας, το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σεζόν φάνηκε πως πείσμωσαν τις "κιτρινόμαυρες" που έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στις γυναίκες της Σαντορίνης που έδειξαν σημάδια χαλάρωσης.

"Κλειδί" για την έκβαση του αγώνα ήταν το πρώτο σετ, όπου ο ΑΟ Θήρας φάνηκε να το ελέγχει, όντας μπροστά με 11-17, αλλά οι γηπεδούχοι, με όπλο το σερβίς, έτρεξαν ένα φοβερό σερί 14-2 και πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του σετ με 25-21. Ένα σετ, που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό της ακραίας της Ένωσης, Ιωάννας Κατσαντώνη, που γύρισε το γόνατό της (η κατάστασή της θα εκτιμηθεί σήμερα), ένα χρόνο μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού την οποία είχε υποστεί.

Στο δεύτερο σετ, τα ηνία είχε ξεκάθαρα η ΑΕΚ που έπαιζε με πάθος και έφτασε στην κατάκτησή του με 25-13. Στο τρίτο σετ, η Θήρα φάνηκε να επιστρέφει στο ματς, καθώς οι παίκτριές της εμφανίστηκαν σαφώς πιο συγκεντρωμένες και ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές σε όλους τους τομείς, πήραν τη διαφορά (11-16) και εν τέλει μείωσαν σε 2-1 (18-25).

Στο τέταρτο σετ, η πλάστιγγα φάνηκε στην αρχή να γέρνει προς το μέρος των φιλοξενουμένων, αλλά μόλις η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 15-15, οι γηπεδούχες "πήραν μπρος" και έφτασαν στο 21-17. Η Θήρα προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας σε 23-22, αλλά η Ένωση είχε το momentum και πήρε το παιχνίδι. Αποτέλεσμα: 25-22 και 3-1.

Μετά το τέλος του αγώνα, η ακραία της ΑΕΚ Σοφία Κοσμά, μίλησε στο "The Columnist" τονίζοντας τα εξής: "Μάλλον αφήναμε το καλύτερο για το τέλος και μακάρι να παίζαμε έτσι όλη τη χρονιά! Παίξαμε με ψυχή μέσα στο γήπεδο, χαρούμενες, δυστυχώς όμως ήταν το τελευταίο ματς και δεν είχε βαθμολογική σημασία. Τουλάχιστον τελειώσαμε τη σεζόν αφήνοντας θετικές εντυπώσεις".

Κάνοντας έναν απολογισμό για τη φετινή χρονιά, 22χρονη παίκτρια επεσήμανε: "Σίγουρα η έκτη θέση δεν ήταν αυτό που θέλαμε και αυτό που περιμέναμε αλλά τα πολλά οικονομικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στην ομάδα να πάρει ξένες παίκτριες παρά το ότι ξεκίνησε με διαφορετική προοπτική σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα που φέραμε στην αρχή του πρώτου γύρου αλλά και στο δεύτερο μας κόστισαν την είσοδό μας στα play off".

Στη συνέχεια, η Σοφία Κοσμά κλήθηκε να μιλήσει για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το μέλλον της στην ΑΕΚ, σημειώνοντας: "Δεν ξέρω καθόλου, ήμουν ένα χρόνο σε κάθε ομάδα. Θα δούμε, ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς".

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η κεντρική του ΑΟ Θήρας, Μαρία Οικονομίδου, έκανε το δικό της σχόλιο για το ματς στο "The Columnist": "Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο, μετά τη νίκη μας με τον Πανναξιακό δεν είχε και πολύ μεγάλη σημασία. Ήμασταν κι εμείς κουρασμένες και αυτό, νομίζω, βγήκε στο παιχνίδι. Πλέον, προχωράμε. Έχουμε τα play-off μπροστά μας, ένας δρόμος μεγάλος. Θα δούμε, συνεχίζουμε".

Η 23χρονη Θεσσαλονικιά στα μισά του τέταρτου σετ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, καθώς πανηγύρισε έντονα μπλοκ που σημείωσε η ίδια. "Όταν κάποιες ομάδες είναι εριστικές, είναι λογικό κάποια στιγμή να αντιδράσεις κι εσύ. Δεν μπορείς να είσαι εσύ πάντα σωστός, ενώ ο άλλος σε προκαλεί τόσο πολύ. Δεν είναι και δίκαιο. Δέχθηκα την κίτρινη, είναι μέσα στην έδρα τους, το καταλαβαίνω. Από κει και πέρα, εμείς συνεχίζουμε".


Φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση














Related

What's hot? 7120003637108379183

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item