1. Αφύπνιση

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ MORGAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ Ξυπνάς ένα πρωί και θες να ανοίξεις μία στήλη σε ένα site και να γράφεις. Τι; Δεν έχε...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ MORGAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ

Ξυπνάς ένα πρωί και θες να ανοίξεις μία στήλη σε ένα site και να γράφεις.

Τι; Δεν έχει και μεγάλη σημασία, απλώς να αρχίσεις να γράφεις. Είναι αγχολυτικό το γράψιμο, συγκεντρώνεσαι πάνω στο πληκτρολόγιο (ναι, μόνο σε πληκτρολόγιο γράφω, γιατί στο χαρτί ούτε εγώ δεν καταλαβαίνω τα γράμματά μου) αρχίζεις να γράφεις και όλα φεύγουν από το μυαλό. 

Νέο μου γραφείο, λοιπόν, ένα μικρό καφέ κάτω από το σπίτι. Ξυπνάς, κατεβαίνεις, παίρνεις ένα χαμόγελο από τον ιδιοκτήτη τον Κώστα, που σε έχει μάθει πλέον, σου φέρνει τον καφέ σωστά όπως ξέρει ότι τον πίνεις, ανοίγεις το laptop, ρίχνεις μία ματιά στο facebook και μετά αρχίζεις να γράφεις δίχως να ξέρεις που το κάθε κείμενο θα καταλήξει. 

Κόσμος έξω περνάει… ώπα, όχι, αυτό το έγραψα την προηγούμενη φορά!

Γυρίζω κεφάλι δεξιά, μία αφίσα για το νέο project της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με όνομα "ΥΠΝΟΣ Project". Οκ, γκρίζα διαφήμιση λέγεται, αλλά αλήθεια, σε μία κοινωνία που πραγματικά κοιμάται όρθια, θα αφιερώσεις ένα ολόκληρο project στον ύπνο; Έλα, το καταλάβαμε ότι κοιμόμαστε, ξέρουμε να κοιμόμαστε, τώρα, πριν, πάντοτε, με τα μνημόνια, με όσα μας κάνουν, ύπνος βαθύς… γιατί δεν κάνεις ένα project για την αφύπνιση; Τι λέω τώρα έ; 

Μα αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε, τον ύπνο τον έχουμε στο τσεπάκι μας (εκτός από μία κοπέλα που ξέρω)! Αφύπνιση. Το ξύπνημα και μεταφορικά, η επαναφορά και η επάνοδος στην πραγματικότητα. Και είναι καλό να ζεις στην φαντασία σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθεις στην πραγματικότητα, για να αντιμετωπίσεις αυτούς που θεωρούν ότι ο ύπνος σου, τους βολεύει και τον επιδιώκουν. 

Γατάκια στην Στέγη, ποιο project ύπνος, βάλτε τους πολιτικούς της τελευταίας 20ετίας (τόση θυμάμαι εγώ, σίγουρα και παλιότερα θα ήταν και άλλοι καλύτεροι ή χειρότεροι) να σας δείξουν πως κοιμίζεις έναν λαό ολόκληρο! 

Αφύπνιση επομένως, να ένα θέμα που με καίει και μπορώ να γράψω πολλά. Εν αρχή όμως, θα πω το εξής: "Όσο γλυκός και αν είναι ο ύπνος, η απόλαυση έρχεται όταν ανοίξεις τα μάτια". 

ΥΓ. Να κοιτάς γύρω σου, το κάθε τι, όλες οι αλήθειες δεν κρύβονται, είναι εκεί, ολοφάνερες, αρκεί να θες να τις δεις.

Related

What's hot? 5139607447608736367

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item