Διάλεξη του Dominique Wolton στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η πολιτική επικοινωνία, η Ευρώπη και η πολιτισμική ποικιλομορφία  Κύκλος "Σύγχρονη Σκέψη" 18.04.2016, 19.30΄ | Audito...



Η πολιτική επικοινωνία, η Ευρώπη και η πολιτισμική ποικιλομορφία 

Κύκλος "Σύγχρονη Σκέψη"

18.04.2016, 19.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, ανοίγει τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα "Ας επανεξετάσουμε την πολιτική". 

Εδώ και 35 χρόνια, οι έρευνες του Dominique Wolton συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας πρωτότυπης αντίληψης της επικοινωνίας που προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στον άνθρωπο και τη δημοκρατία παρά στην τεχνική και την οικονομία. Με αυτό το θεμελιώδες ερώτημα: πώς να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τον άλλο, που σήμερα είναι τόσο κοντά χάρη στην πληθώρα των διαθέσιμων τεχνικών, αλλά πάντα τόσο απομακρυσμένος; Επανεξετάζοντας τις σχέσεις του ατόμου και της ομάδας, του ίδιου και του διαφορετικού, ανανεώνει την πολιτική σκέψη στην πανταχού παρούσα επικοινωνία. 

Ο Dominique Wolton ίδρυσε το 1988 και διευθύνει το διεθνές περιοδικό Hermès (CNRS). Είναι συγγραφέας τριάντα περίπου βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων: Informer n'est pas communiquer, L’Autre Mondialisation, Internet, et après ?, Penser la communication - Σκέψεις για την επικοινωνία (μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Σαββάλας), Naissance de l’ Europe démocratique, Éloge du grand public και πρόσφατα: La communication, les hommes et la politique. 

Συντονισμός: Νίκος Μπακουνάκης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Είσοδος ελεύθερη

Ταυτόχρονη μετάφραση

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους φοιτητές

Related

What's hot? 6110533446372240864

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item