4. Δίλημμα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ MORGAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ Ο ήλιος πλέον εισβάλλει ανενόχλητος στο δωμάτιο, είτε κλείσεις τα πατζούρια, είτε κλείσεις...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ MORGAN ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ

Ο ήλιος πλέον εισβάλλει ανενόχλητος στο δωμάτιο, είτε κλείσεις τα πατζούρια, είτε κλείσεις τις κουρτίνες. 

Το καλοκαίρι έρχεται ξανά, λες και ζήσαμε χειμώνα φέτος.

Εδώ, σταθερά στο γραφείο μου, άλλο ένα πρωινό, ακούω μουσική, ανεβάζω βίντεο και θέλω να γράψω… που η διάθεση όμως ε; Καλύτερα να βγω να κάνω καμία βόλτα στον ήλιο αλλά όχι, πρέπει να γράψω, είναι ανάγκη, εσωτερική. 

Σερβιτόρος μού φέρνει καφέ. Τον βλέπω και αυτόν προβληματισμένο, σαν να σκέφτεται "τι κάνω εδώ μέσα μία τόσο όμορφη μέρα;"… το καφέ είναι σκοτεινό (όπως μου αρέσει βασικά) και σε αυτή την μέρα, το σκέφτεσαι λίγο. 

Έξω ο κόσμος, με το ζόρι πάει στην δουλειά του… χτες ένας φίλος, μου είπε ότι αντί να πάει την κόρη του σχολείο, την πήγε για μπάνιο! Κοπάνα δηλαδή. 

Είναι ωραία αυτά τα διλήμματα, αλλά η ζωή είναι γεμάτη από άσχημα διλήμματα. Σχέσεις, δουλειές, διασκέδαση, ξεκούραση και κούραση, όλα γυρίζουν γύρω από διλήμματα. Αποφάσεις της στιγμής. Να κάνω το άλφα, ή το βήτα; Αιώνια ερωτήματα που οι απαντήσεις πρέπει να παρθούν (καταραμένο "πρέπει" σε μισώ) και δεν ξέρεις αν η απόφαση θα είναι υπέρ ή κατά σου. 

Και έχουμε και κάτι τεράστια διλήμματα που νιώθεις ότι θα καθορίσουν την ζωή σου. Μία απρόσμενη πρόταση, καλή, ίσως από οινομικής άποψης ή πλευράς προβολής και εξέλιξης της καριέρας, κακή όμως λόγω απόστασης, ή λόγω του ότι πρέπει να θυσιάσεις κάτι άλλο, που ίσως να αποδειχτεί καλύτερο στο μέλλον από κάθε άποψη. Εκεί που κάθεσαι ξαφνικά, ένα τηλέφωνο, ένα mail, ένα μήνυμα, σου διαταράσσει όλη την ζωή. Μία απρόσμενη πρόταση που σου στερεί την χαρά της τιμής και σε βάζει σε ατέρμονες σκέψεις για το μέλλον σου. 

Ξαφνικά νιώθεις εγκλωβισμένος σε μία απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον σου. Δεν θα το καθορίσει όμως… δεν υπάρχουν σωστές και λάθος αποφάσεις. Μπορείς να πεις "ναι" και να θυσιάσεις πολλά, να ακολουθήσεις την εύκολη πορεία σου και να νιώσεις ίσως και μία ασφάλεια… μπορείς να πεις "όχι" και να αγωνιστείς στην αβεβαιότητα και να κερδίσεις. Μπορεί και να χάσεις, να αποτύχεις… μπορεί και να καταστραφείς. Ε και; 

Μόλις αποτύχεις, σήκω. Μόλις σηκωθείς, συνέχισε να προσπαθείς. Αν αποτύχεις ξανά, σήκω ξανά. Αυτή είναι η ζωή.

Διλήμματα ίσως δεν υπάρχουν αν απλώς ακολουθείς το ένστικτό σου ή αυτό που νιώθεις. Τα διλήμματα προκύπτουν από τον φόβο μας, τον φόβο της αποτυχίας, τον φόβο της λανθασμένης επιλογής. 

Δεν υπάρχει λάθος επιλογή…

ΥΓ: Το μόνο δίλημμα στον κόσμο, είναι αυτό που έχει περισσότερες από 2 επιλογές και ως εκ τούτου, παύει να είναι δίλημμα...

Related

What's hot? 6596549400885114166

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item