Αθεϊσμός και υποκρισία

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Άλλη μια χριστιανική γιορτή, λοιπόν, πέρασε και για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες, μέσω facebook, άρ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Άλλη μια χριστιανική γιορτή, λοιπόν, πέρασε και για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες, μέσω facebook, άρθρων κτλ. της ανάγκης, όσων δεν πιστεύουν, να αποδείξουν πως η δική τους θεωρία περί αθεϊσμού είναι η σωστή και ταυτόχρονα να χλευάσουν όσους πιστεύουν. Ήταν βέβαια κάτι αναμενόμενο μιας και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας να προσβάλλεις τα πιστεύω των χριστιανών. Το περίεργο είναι γιατί δεν υπάρχει ο ίδιος ζήλος για προσβολή και αμφισβήτηση και των υπόλοιπων θρησκειών… Γιατί το να είναι κάποιος άθεος σημαίνει πως δεν πιστεύει σε κανένα Θεό, όχι μόνο στο Χριστό, αλλά και στον Αλλάχ, στον Βούδα και σε άλλες θεότητες, απορρίπτοντας συνολικά τις θρησκείες, όχι μόνο τον χριστιανισμό. Και όμως δεν υπάρχει η ίδια ευαισθητοποίηση και διάθεση για χλευασμό ούτε κατά την περίοδο του ραμαζανιού, ούτε κάθε Μάη που γιορτάζεται η γέννηση του Βούδα. 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τον αθεϊσμό βασιζόμενοι σε έρευνες της επιστήμης, στη λογική τους αλλά και στα όσα βλέπουν τα μάτια τους κάθε μέρα. Σου λένε ''πως είναι δυνατόν να υπάρχει Θεός που να επιτρέπει όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο;''. Μια ερώτηση πάρα πολύ λογική για όσους δεν έχουν διαβάσει ποτέ ένα θρησκευτικό βιβλίο παρά μόνο Μάρξ, Ντόκινς και λοιπούς άθεους, κάτι το οποίο είναι βέβαια απόλυτα σεβαστό. Αλλά φαίνεται πως το αναπόσπαστο και αναφαίρετο δικαίωμα τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν, γιατί και ο αθεϊσμός ένα είδος πίστης είναι-πίστη ότι δεν υπάρχει τίποτα, δεν είναι αρκετό και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να ειρωνεύονται τους χριστιανούς αποκαλώντας τους πρόβατα, χωρίς κριτική σκέψη, που αναμασάνε ό,τι τους δίδαξαν στο δημοτικό κλπ, κλπ. 

Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τις θρησκείες για όσα άσχημα συμβαίνουν στον κόσμο, αγνοώντας βέβαια το γεγονός πως καμία θρησκεία δεν προωθεί τη βία, πόσο μάλλον ο χριστιανισμός που από μικρά παιδιά έχουμε βαρεθεί να ακούμε το ''αγαπάτε αλλήλους'' και πως όσοι διαπράττουν εγκλήματα είναι όσοι δεν πιστεύουν πραγματικά. Είναι εκείνοι που Μεγάλη Παρασκευή διαδίδουν σε κάθε μέσο πως οργανώνουν κρεατοφαγικό τσιμπούσι, έτσι για την αντίδραση, χωρίς όμως να προσθέτουν πως την Κυριακή του Πάσχα θα φάνε μπάμιες. Είναι αυτοί που απορρίπτουν χριστιανικές πηγές και αναδημοσιεύουν copy paste κείμενα χωρίς να τα εξετάσουν κριτικά, γιατί έτσι τους βολεύει. Είναι οι ίδιοι συμφεροντολόγοι φίλοι που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο για να τους ευχηθείς στην ονομαστική τους εορτή απαντούν ''Ευχαριστώ πολύ'' αντί '' Σόρρυ φίλε, δεν γιορτάζω γιατί δεν πιστεύω''. 

Έτσι λοιπόν, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα εμφανίζονται κείμενα και φωτογραφίες από αρθρογράφους και γνωστούς οι οποίοι θέλουν να το παίξουν ''ψαγμένοι'' και ''υποψιασμένοι''. Σαν να νιώθουν την ανάγκη να αποδείξουν πως το IQ τους είναι μεγαλύτερο από των άλλων, των χαζών των χριστιανών. Η απορία μου ωστόσο παραμένει. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και για τις υπόλοιπες θρησκείες; Τις θεωρούν καλές, σωστές, μήπως φοβούνται ή υπάρχει άλλος λόγος; Σε κάθε περίπτωση η στάση τους είναι υποκριτική και ύποπτη. 

Η μόνη αλήθεια φίλοι μου είναι πως κανείς δεν ξέρει την πραγματική αλήθεια.. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει αυτό που τον κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αυτό που γαληνεύει την ψυχή του. Για να το πετύχει όμως αυτό πρέπει να είναι ελεύθερος να το κάνει και όχι να έρχεται κάθε φορά αντιμέτωπος με τη χλεύη και την αποδοκιμασία.

Related

What's hot? 3894636023833884955

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item