Τελικός Champions League: Η καθεμιά για τους λόγους της...

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Ο αποψινός τελικός του Champions League αποτελεί αναμφίβολα την επιτομή της ισπανικής κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Ο αποψινός τελικός του Champions League αποτελεί αναμφίβολα την επιτομή της ισπανικής κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, την οποία είχε πολύ εύστοχα αναλύσει σε πρόσφατο άρθρο του ο Χρήστος Γραβιάς. Ένα remake της "μάχης" του 2014, που χάρισε το τρόπαιο με έναν δραματικό τρόπο στη Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη σε εκείνο το "χρυσό" γκολ του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις, το οποίο έστειλε τον αγώνα με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο στην παράταση.

Ο Ισπανός αμυντικός επισημαίνει πως εκείνος και οι συμπαίκτες του αισθάνονται σήμερα σα να μην έχουν κατακτήσει ποτέ το Champions League. Και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί αυτό. Εξάλλου, όποτε φτάνεις σε ένα σκαλί, πάντοτε υπάρχει ένα ψηλότερο να ανέβεις. Και αυτό το σκαλί είναι το 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών που κυνηγά απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, πριν καν ακόμη αυτή αρχίσει.

Απέναντί στη Ρεάλ, ξανά η Ατλέτικο, που μπορεί την τελευταία διετία να έχει αναπτύξει... πελατειακές σχέσεις με τους "μερένχες" στα εγχώρια, αλλά στην Ευρώπη, τόσο πέρυσι στα προημιτελικά όσο κυρίως το '14 στον τελικό της Λισσαβόνας, η φανέλα της Ρεάλ υπερτέρησε. Οι "ροχιμπλάνκος" δεν έχουν ξεχάσει την πληγή αυτή και σίγουρα θέλουν να πάρουν τη δική τους εκδίκηση, με πρώτο και καλύτερο τον coach Σιμεόνε. Εκδίκηση που, αν ολοκληρωθεί, θα συνοδευτεί από το πρώτο τρόπαιο Champions League / Κυπέλλου Πρωταθλητριών για την Ατλέτικο.

Η αγωνιστική φιλοσοφία των δύο ομάδων είναι σαφέστατα διαφορετική, με τη Ρεάλ φύσει επιθετική και ουκ ολίγες φορές καταιγιστική και με το συγκρότημα του Σιμεόνε να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανασταλτική λειτουργία, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, κομμάτι στο οποίο η Ατλέτικο βγάζει "φωτιές".

Το τι θα γίνει απόψε στο Μιλάνο, το οποίο έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε Μαδρίτη, δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσδεθούμε και να απολαύσουμε το θέαμα. Ένας ακόμη μεγάλος τελικός του UEFA Champions League αρχίζει...

Related

What's hot? 2336736239010740416

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item