Ταξιδεύοντας με το "The Columnist": Άμστερνταμ

ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ  Άμστερνταμ, η παραμυθένια πόλη του πράσινου, της τουλίπας, των coffeeshop, και των πολλών μουσείων. Παρακάτ...


ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ 

Άμστερνταμ, η παραμυθένια πόλη του πράσινου, της τουλίπας, των coffeeshop, και των πολλών μουσείων. Παρακάτω ζωντανεύουμε το παραμύθι μέσα από τις φωτογραφίες μας παραθέτοντας κάποια tips που θεωρούμε σημαντικά.

Tip 1: Βεβαιωθείτε πως θα πάρετε μετρό να φτάσετε στην πόλη και αν θέλετε να προμηθευτείτε τις κάρτες 24ώρου ή 48 ή 72ώρου ανάλογα με το τι σας συμφέρει.



Tip 2: Περιπλανηθείτε μέσα στην πόλη. Είναι τόσο γραφική που μπορείτε να απολαύσετε ένα καφέ θαυμάζοντας το τοπίο δίπλα σε ένα κανάλι ή και μέσα στο κανάλι, με τα boat bars που κινούνται αν επιθυμείτε, βέβαια υπάρχουν και τα σταθερά που δεν κινούνται και ανήκουν σε μαγαζιά. Η περιοχή Begijnhof είναι μια όμορφη περιοχή για καφέ ή ποτό. Η κεντρική πλατεία Dam Square δεσπόζει επιβλητικά στο κέντρο της πόλης και η αγορά ξεχύνεται στους δυο πιο κεντρικούς δρόμους, την Damrak και την Nieuwendijk, στις οποίες μπορεί κάποιος να περπατήσει και να κάνει τα ψώνια του. Επίσης η περιοχή Jordaan είναι μια περιοχή που αξίζει κάποιος να περιπλανηθεί. Μία εξαιρετική γραφική καφετέρια "Café 't Monumentje" στην Westerstraat 120 στην περιοχή Jordaan διαθέτει υπέροχη σπιτική μηλόπιτα για τους λάτρεις των γεύσεων.





Tip 3: Μια βόλτα στα κανάλια με τα μικρού τύπου καραβάκια δίνουν στην πόλη την μαγεία. Η πόλη φαίνεται διαφορετική μέσα από το κανάλι σαν ένα παραμύθι όμορφων εικόνων.


Tip 4: Σε αυτήν την πόλη όλοι κινούνται με ποδήλατο. Γι’ αυτό προτεραιότητα έχει ο ποδηλάτης, μετά ο πεζός και τέλος το αμάξι. Αν έχει καλό καιρό η ποδηλατάδα είναι εξαιρετική επιλογή. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε tour πάνω σε ποδήλατο που έχει σε διάφορα spot της πόλης. Αν βρέχει έχει και άμαξες ή ακόμα και ποδήλατα κλειστού τύπου (σαν άμαξες) όπου έχουν οδηγό. Είναι πολύ ρομαντικό να ξέρει κάποιος το ποδήλατο της κοπέλας που τον ενδιαφέρει (μιας και είναι χιλιάδες) και να της αφήνει ανώνυμα λουλούδια.

Tip 5: Βόλτα σε ένα από τα πολλά πάρκα της πόλης. Το πιο πολυσύχναστο με πάρα πολλά events (καλό θα είναι να δείτε στο site του http://www.iamsterdam.com και να επισκεφτείτε το event calendar μήπως και πετύχετε κανένα) είναι το Vondelpark. Είναι καταπράσινο με όαση από λιμνούλες. 


Tip 6: Το Άμστερνταμ έχει πάρα πολλά μουσεία για τους λάτρεις των μουσείων. Από το μουσείο μπύρας (Heineken experience) και το NEMO μουσείο νανοτεχνολογίας, μέχρι το μουσείο του Van Gogh, το μουσείο διαμαντιών και το περίφημο σπίτι της Άννας Φρανκ. Αξίζει να επισκεφτείτε μερικά αν έχετε σκοπό να κάτσετε μέρες. Ένα μέρος που το αγαπάνε πολύ στο Άμστερνταμ είναι το “Eye Museum” όπου για να πάει κανείς πρέπει να πάρει το καραβάκι πίσω από το Amsterdam Central Station. Για να αποφύγετε τις τεράστιες ουρές κλείστε online τα εισιτήρια.



Tip 7: Περιπλανηθείτε στην όμορφη περιοχή Albert Cuypstraat. Εκεί θα βρείτε και το μουσείο Heineken experience. Επίσης αξίζει να δείτε την υπαίθρια αγορά.


Tip 8: Εφόσον είστε στο Άμστερνταμ ένα υπέροχο μέρος για μπύρα βρίσκεται κάτω από ένα παραδοσιακό μύλο το Βrouwerij’t IJ, το οποίο είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν έχετε την δυνατότητα να πάτε ως τους παραδοσιακούς μύλους που βρίσκονται εκτός πόλης. 


Tip 9: Ποιος είπε ότι το Άμστερνταμ κοιμάται; Το Άμστερνταμ διαθέτει πολλά Club και πολλές pub. Τα μεγαλύτερα βρίσκονται στην Leidseplein. Το Paradiso και Melkweg είναι ίσως τα μεγαλύτερα και φιλοξενούν event μεγάλων καλλιτεχνών. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ενώ υπάρχει η ελευθερία στην χρησιμοποίηση ουσιών γενικότερα στην Ολλανδία στο Melkweg απαγορευόταν η χρήση τους. Γινόταν μέχρι και σωματικός έλεγχος. Επίσης μια περιοχή γεμάτη bar και πολλούς νέους είναι η Rembrandplein, σε περίπτωση που τα μεγάλα event δεν είναι του στυλ σας.


Tip 10: Αφήνουμε για το τέλος κάτι που πολλοί δεν παραλείπουν. Τα γνωστά σε όλους Coffeeshop που δεν είναι τόσο αθώα όσο ακούγονται και τον διάσημο δρόμο Red Light District. Όπως είναι γνωστό η κάνναβη εκεί επιτρέπεται...με όριο πάντα. Η αλυσίδα The Bulldog είναι η πιο γνωστή αλυσίδα Coffeeshop. Στην Red Light District ή αλλιώς «Ο δρόμος με τα κόκκινα φωτάκια», μπορεί κάποιος να δει το βράδυ κοπέλες εκδιδόμενες σε παράθυρα και να «ψωνίσει» αυτό που θα του αρέσει επί τόπου. Την ημέρα βέβαια έχει ωραία restaurant. Οι ντόπιοι δεν πάνε σε αυτήν την περιοχή γιατί θεωρείται πολύ τουριστική και σαφώς έχει πιο ανεβασμένες τιμές.



Κοντούλη Ευγενία

Related

What's hot? 3747505371239628276

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item