"Orange Water" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας από 16 Ιουνίου μέχρι 11 Αυγούστου

Το "Orange Water" Contemporary Art Festival, το εικαστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, ταξιδεύει στην Πάτρα και παρουσ...Το "Orange Water" Contemporary Art Festival, το εικαστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, ταξιδεύει στην Πάτρα και παρουσιάζει την έκθεση "Fata Morgana" στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Έργα από είκοσι Έλληνες και Ολλανδούς σύγχρονους καλλιτέχνες, φιλοξενούνται στο μουσείο από την Πέμπτη 16 Ιουνίου έως την Πέμπτη 11 Αυγούστου. 

Διεύθυνση: Εθνική Οδός Πατρών Αθηνών και Αμερικής, Πάτρα 
Τηλ. 261 361 6100 
Ωράρια Λειτουργίας: Καθημερινά 08:00-20:00 Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου, 20:00 

Στην έκθεση στην Πάτρα συμμετέχουν οι εικαστικοί: Digna Weiss // Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος // Jan Mulder // Frank Lenferink // Πελαγία Κυριαζή // Γιώτα Σκαρβέλη // Eef de Graaf // Μαριγώ Κάσση // Henk Crouwel // Λίλα Πολενάκη // Gert van Oortmerssen // Kelly // Frans Horbach // Ελένη Ζούνη // Μελίνα Καχριμάνη // Άννα Λάσκαρη // Bert Van Santen // Δημοσθένης Δαββέτας // Κατερίνα Ζαφειροπούλου // Joachim Lothar Gartner

Το "Orange Water" έχει ήδη ξεκινήσει τις δράσεις του στη Σαντορίνη, στο Εργοστάσιο Τέχνης Σαντορίνης στη Βλυχάδα και στα Χανιά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων όπου οι εκθέσεις συνεχίζονται και είναι επισκέψιμες για το κοινό. Το εικαστικό φεστιβάλ "Orange Water" ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας

Το 2015, τις δράσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησαν πάνω από 50.000 επισκέπτες στους 9 χώρους διεξαγωγής στην Αθήνα, την Πάρο και την Κρήτη. 

Για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε και σε άλλες πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη. Συμμετέχουν 50 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού "Orange Water" είναι "Fata Morgana" και το εννοιολογικό πλαίσιο που ορίζει τις επιλογές των έργων, αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων. 

"Fata Morgana", εννοιολογικό πλαίσιο:

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών. 

https://www.facebook.com/orangewaterart/?ref=ts&fref=ts
http://www.patrasmuseum.gr/
http://www.chaniamuseum.culture.gr/
http://www.santoriniartsfactory.gr/gr/

Related

What's hot? 4281110461838137305

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item