Ταξιδεύοντας με το "The Columnist": Πάργα

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΗ Ένας προορισμός γεμάτος υποσχέσεις… Πάργα. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά tips που θεωρούμε σημαντικά αν κ...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΗ

Ένας προορισμός γεμάτος υποσχέσεις… Πάργα. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά tips που θεωρούμε σημαντικά αν καταφέρετε να επισκεφτείτε αυτό το πανέμορφο σε τοπία μέρος. Αυτή τη φορά μένουμε Ελλάδα και στις ομορφιές της!!

Tip 1: Η Πάργα είναι μικρή και μπορεί να περπατηθεί εύκολα. Θα ήταν ωραίο σαν πρώτη μέρα να περιηγηθείτε στα γραφικά της σοκάκια που είναι γεμάτα με τουριστικά μαγαζάκια, ταβερνάκια αλλά και καφέ. Ανηφορίζοντας στις γειτονιές της φτάνουμε στο Κάστρο που στέκει αγέρωχο στις παρυφές του λόφου. Στέκεται τόσο επιβλητικό, που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Από εδώ ψηλά μπορούμε να απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς τον οικισμό ενώ διαθέτει και καφετέρια με εστιατόριο για όποιον επιθυμεί να απολαύσει την γαστρονομία με λίγο ρομαντισμό μεσαιωνικού ρυθμού. Επίσης πολύ ωραία είναι και η θέα του λιμανιού με το καταπράσινο νησάκι της Παναγίας. 
ps. Προτείνουμε να μην προτιμήσετε να κάνετε μπάνιο στην παραλία Κρυονερίου που είναι στο κέντρο της Πάργας, διότι είναι πιο βρώμικη σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη που προτείνουμε παρακάτω, εκεί που κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο.


Tip 2: Το νησάκι της Παναγίας είναι ένα όμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας και αποτελεί ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες που πηγαίνουν στην περιοχή. Αξίζει αν έχετε χρόνο να το επισκεφτείτε με ένα καϊκάκι το οποίο έχει γρήγορη πρόσβαση.


Tip 3: Από την πίσω μεριά του Κάστρου βρίσκεται η παραλία του Βάλτου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Προτείνουμε λοιπόν καφεδάκι στο beach bar Cape North West, που είναι ίσως το πιο οικονομικό, με υπέροχη θέα. Όσο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ έχει ακριβώς δίπλα από το bar εξοπλισμό και προσωπικό που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στους απαιτητικούς λάτρεις των σπορ. 


Tip 4: Μια βόλτα με τα διάφορα καραβάκια στους Παξούς και Αντίπαξους και θα δείτε την μαγεία του γαλάζιου να ξεπροβάλλει. Αφεθείτε στη μαγεία από τις "γαλάζιες σπηλιές" και κολυμπήστε στα γαλάζια νερά της. Η ομορφιά της φύσης ασύγκριτη. Από τα must θα μπορούσαμε να πούμε. 


Tip 5: Μια βόλτα προς τα Σύβοτα θα σας πείσει ότι η Ήπειρος δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά. Προτείνουμε 2 παραλίες από τις πιο όμορφες σύμφωνα με τους ντόπιους. Η πρώτη είναι ιδιωτική και διαθέτει ένα beach bar με το ομώνυμο όνομα Μικρή Άμμος. Και μην παραλείψετε να πάτε στην αστεία σε όνομα Μπέλα Βράκα που τόσο αστεία δεν είναι. Ίσως ότι πιο όμορφο σε παραλία. Προσοχή στην Μπέλα Βράκα πάρτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα γιατί η παραλία βρίσκεται στην απέναντι μεριά…αφού θα διασχίσετε εκ των έσω την θάλασσα. Μην ανησυχείτε πάντως….δεν περιλαμβλανει κολύμπι η πρόσβαση στην απέναντι μεριά. 





Tip 6: Ένα άκρως απολαυστικό σε τοπίο tip για αυτό το απίστευτο ταξίδι είναι οι Πηγές του Αχέροντα, οι οποίες κρίνονται ως «επιτακτική ανάγκη» εφόσον έχετε φτάσει στον Νομό Θεσπρωτίας (2χλμ από τον κεντρικό δρόμο Γλυκής - Πάργας). Ουσιαστικά, ο Αχέροντας είναι ποταμός και οι πηγές του είναι πολλές, ενώ παράλληλα διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας. Η ονομασία του, πιθανότατα, προέρχεται από τη λέξη "άχος"(=θλίψη) και σημαίνει "ο ποταμός της θλίψης". Από την άλλη, με βάση τις αστείρευτες πηγές της ελληνικής μυθολογίας, υποστηρίζεται ότι ο Αχέροντας αποτελούσε τον ποταμό όπου ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές των νεκρών στο Χάρο, προκειμένου να καταλήξουν στον Άδη. Επίσης, να τονίσουμε και την γενικά παραδεκτή άποψη ότι κάποτε εκεί ζούσε ένας δράκος, που φαρμάκωνε το νερό, τον οποίο σκότωσε ο Αηδωνάτος ή Αιδωνέας, που με το πέρασμα του χρόνου έγινε Άγιος Δονάτος (ο πολιούχος δηλαδή του τόπου). 


Ωστόσο, ως ποταμός έχει και παραποτάμους και εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος (στο νομό Πρεβέζης, όπου σχηματίζει Δέλτα). Σημείωση, είναι κρύα τα νερά μιας και είναι πηγές. Συστήνουμε να μην κουβαλάτε πολλά πράγματα επάνω σας μιας και δεν θα έχετε που να τα αφήσετε αν θα θελήσετε να μπείτε στην πηγή και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης. Επίσης έχει και rafting για όσους επιθυμούν τα θαλάσσια σπορ. Εφόσον αντικρύσατε την μαγεία, αν έχετε χρόνο, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε και το Νεκρομαντείο. Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος, του Νομού Πρεβέζης, στο σημείο όπου έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών. Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. Ο Όμηρος στην Οδύσσεια περιγράφει αναλυτικά την περιοχή κατά την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη. 


Tip 7: Τελευταίο tip για αυτό το απίστευτο ταξίδι είναι η Πρέβεζα. Μια πόλη που στο ιστορικό κέντρο της αναβλύζει η ομορφιά και η ιστορία. Το τέλος της ζωής του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Καρυωτάκη είναι ένα κάτι από την νεότερη ιστορία. Βέβαια η Πρέβεζα δεν μπορούμε να πούμε ότι πρεσβεύει την ομορφιά της εποχή του ποιητή διότι έχει αλλάξει αρκετά με την πάροδο του χρόνου. Παρ' όλα αυτά, το βράδυ ζωντανεύει η πόλη διότι κόσμος ξεχύνεται στα κουτουκάκια μέσα στα στενά του ιστορικού κέντρου. 


Related

What's hot? 3174607198207698408

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item