Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο τύπος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ Ήταν ένα παγωμένο πρωινό Δεκεμβρίου στα προάστια του Μιλγουόκι όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε την...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ

Ήταν ένα παγωμένο πρωινό Δεκεμβρίου στα προάστια του Μιλγουόκι όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του αφήνοντας ένα κύμα κρύου αέρα προερχόμενο από τη λίμνη Μίσιγκαν να κυριεύσει το ύψους 212 εκατοστών κορμί του. Απλώνοντας τα τεράστια χέρια του, παραλίγο να αγγίξει τους δύο τοίχους του σπιτιού. Η αύρα του τοπίου και η λίμνη ήταν σίγουρα το πιο εξωτικό τοπίο που είχε δει στη ζωή του. 

Τρία χρόνια αργότερα, αυτό το παιδί υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με απολαβές ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το ψηλότερο πλέι μέικερ του πλανήτη, ένα αθλητικό θαύμα με μεγάλη όρεξη για δουλειά και τρομακτικά σωματικά προσόντα. Ανακαλύφθηκε στα παλιά σκουριασμένα γυμναστήρια των Αθηνών, όπου ο γενικός διευθυντής των Μπακς τον βρήκε και στο ντραφτ του 2013 τον διάλεξε στο νούμερο 15 πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες επιλογές της τελευταίας δεκαετίας. Βίωσε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, όταν αναγκαζόταν να πουλήσει στυλό και ρολόγια κάτω από την Ακρόπολη. Με πίστη στο όνειρό του, όρεξη για δουλειά και φλογερή επιθυμία να ξεφύγει από τη δύσκολη ζωή του, ανταμείφθηκε με την επιλογή του στο ντραφτ. 

Ακόμα και το σώμα του γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Ψήλωσε, πρόσθεσε μυϊκή μάζα και πλέον θεωρείται πολύ πιο ολοκληρωμένος παίχτης. Με το κεφάλι κάτω, ηθικός, τρέφοντας αγάπη για την οικογένειά του και αναγνωρίζοντας όσα του πρόσφεραν, είναι πολύ αγαπητός σε όλους. Η διοίκηση της ομάδας του έχει καταφέρει να τον κάνει να νιώθει άνετος και ασφαλής καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τον κάνει να βγάζει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο. 

Το νέο συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα αθλητή στην ιστορία με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός, ούτε αποτελεί αποτέλεσμα συγκυριών. Ο Γιάννης δούλεψε σκληρά, ταπεινά και με επιμονή και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους παίχτες του ΝΒΑ. 

Μάλιστα, η χρησιμοποίησή του από τον προπονητή των Μπακς Τζέισον Κιντ στη θέση του πλέι μέικερ είναι μια κίνηση πολύ καινοτόμα που αν πετύχει ενδέχεται να αλλάξει πολλά στα συστήματα και τις στρατηγικές του ΝΒΑ. Ένας πανύψηλος τύπος που διασχίζει ταχύτατα το γήπεδο, πασάρει καλά, διαθέτει καλό παιχνίδι με πλάτη, διεισδύει με τεράστια επιτυχία και αμύνεται θεαματικά και εξίσου αποτελεσματικά. Μένει να διορθώσει το μακρινό σουτ, το οποίο αποτελεί αδυναμία του κατά τ’ άλλα πολυδιάστατου και ολοκληρωμένου παιχνιδιού του. Έχοντας το μυαλό στο κεφάλι του, χωρίς να παρασυρθεί από την τεράστια επιτυχία και αναγνωσιμότητα που ήρθε νωρίς στην καριέρα του και με το βλέμμα…χαμηλά, είναι δεδομένο ότι έχει τρομακτικές δυνατότητες για να μπορέσει να γράψει ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. 

Σήμερα, ακόμα και τα πιο δύσκολα και παγωμένα βράδια στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης ακόμα στέκεται στο παράθυρο του σπιτιού του και απολαμβάνει το δροσερό αεράκι της λίμνης θαυμάζοντας το τοπίο. Από τις μέρες που πάλευε για λίγα κέρματα στους δρόμους της Αθήνας, πλέον ένας από τους καλύτερους παίχτες του "μαγικού κόσμου". Διδάσκοντας πως όταν έχεις ένα όνειρο μπορείς να το πετύχεις, όσο δύσκολο και να είναι. Ο δικός μας Γιάννης. Ένας τύπος με 100 εκατομμύρια!

Related

What's hot? 6208776247898124572

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item