Διεθνές Φεστιβάλ Animasyros 9.0 από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ύστερα από ένα μεγάλο και επιτυχημένο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, που ξεκίνησε από τη Σύρο τ...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ύστερα από ένα μεγάλο και επιτυχημένο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, που ξεκίνησε από τη Σύρο το 2015, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 9.0 επιστρέφει και πάλι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων στις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, με τις εκδηλώσεις του να περιλαμβάνουν αυτή τη φορά, εκτός από την Ερμούπολη, την Άνω Σύρο (Ιερά Μονή Πατέρων Καππουκίνων) αλλά και την Ποσειδωνία (έπαυλη Τσιροπινά). 

Το πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές και Σπουδαστικό, Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους, καθώς και θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού. Συνολικά θα προβληθούν 233 ταινίες από 34 χώρες.

Κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ είναι ο θρησκευτικό και πολιτικός συγκρητισμός και τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο. Αφιερώματα θα γίνουν επίσης στις σκηνές animation της Τουρκίας και της Αυστραλίας. 

Τι είναι το Animasyros;

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. 

Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων. 

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και, όπως ήδη αναφέραμε, για πρώτη φορά στα χρονικά στην Άνω Σύρο και στην Ποσειδωνία, φιλοδοξώντας να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Φεστιβάλ, το Animasyros εξασφάλισε για τους επισκέπτες του 20% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ειδικές τιμές σε καταλύματα σε όλη τη Σύρο, σε συνεργασία με την Blue Star Ferris και την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το filoxenia@animasyros.gr  

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ βρίσκεται εδώ.

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος

Related

What's hot? 8787373771309958343

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item