"Piaf! The Show": Η ζωή και τα τραγούδια της Edith Piaf στο Ηρώδειο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Την καλύτερη, ίσως, παράσταση που έχει ανέβει ποτέ για τη ζωή και το έργο της μυθικής Ed...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την καλύτερη, ίσως, παράσταση που έχει ανέβει ποτέ για τη ζωή και το έργο της μυθικής Edith Piaf, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Ηρώδειο στις 28 Σεπτεμβρίου και στις 6 Οκτωβρίου. 

Με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Γαλλίδα ερμηνεύτρια Anne Carrere, "νόμιμη μουσική κληρονόμο της Piaf" κατά το BBC και "την ωραιότερη φωνή που τραγούδησε εδώ και πενήντα χρόνια το ρεπερτόριο της Piaf" σύμφωνα με την Germaine Ricord, το "Piaf! The Show" φωτίζει πτυχές της διαδρομής της εμβληματικής φωνής της Γαλλίας στηριζόμενο και σε ανέκδοτο υλικό από την πολυτάραχη ζωή της. 

Η Anne Carrere στην παράσταση "Piaf! The Show"
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις αρχές του 2015 τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Piaf, ενώ έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλες τις μεγάλες αίθουσες των εικοσιτριών χωρών στις οποίες έχει παρουσιαστεί, μεταξύ των οποίων είναι το Symphony Space του Broadway, το Barbican, το Théâtre Municipal de Rio αλλά και η Όπερα της Νίκαιας. Στην Ελλάδα η πρώτη παράσταση της 28ης Σεπτεμβρίου είναι ήδη sold out, με μία δεύτερη όμως να ακολουθεί στις 6 Οκτωβρίου και πάλι στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για εκείνη του Σεπτεμβρίου. 

Ποια ήταν η Edith Piaf 

Γεννημένη στις 15 Δεκεμβρίου του 1915 στο Παρίσι ως Édith Giovanna Gassion από πατέρα ακροβάτη του δρόμου και μητέρα τραγουδίστρια, η Piaf μεγάλωσε αρχικά με την γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της και στη συνέχεια, όταν ο πατέρας της κατατάχθηκε στο γαλλικό στρατό για τον Α΄ΠΠ, με την πατρική της γιαγιά στον οίκο ανοχής που διατηρούσε στη Νορμανδία. 

Στα 15 της εγκαταλείπει τη Νορμανδία και πηγαίνει στο Παρίσι για να τραγουδήσει στους δρόμους, ώσπου το 1935 θα την ανακαλύψει ο ιδιοκτήτης του διάσημου club Le Gerny’s Louis Leplée, ο οποίος λόγω του πολύ μικρού αναστήματός της (1.42) θα της βγάλει το παρατσούκλι "La Môme Piaf" (μικρό σπουργίτι), το οποίο και θα τη συνοδεύσει μέχρι το τέλος της ζωής της. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η ανοδική της πορεία με τραγούδια, δίσκους, φήμη και γνωριμίες με σημαντικούς ανθρώπους της γαλλικής διανόησης ενώ μετά το τέλος του Β΄ΠΠ θα γίνει γνωστή και διεθνώς κατακτώντας όλες τις μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Νότιας Αμερικής. 


Η θρυλική Edith Piaf
Δυστυχώς όμως η προσωπική της ζωή δεν ήταν τόσο λαμπρή όσο η καλλιτεχνική πορεία της. Μια σειρά από προσωπικές απογοητεύσεις, ο θάνατος του έρωτα της ζωής της πυγμάχου Marcel Cerdan, τον οποίο δεν ξεπέρασε ποτέ, η εύθραυστη υγεία της από τα αλλεπάλληλα αυτοκινητιστικά, η κατάθλιψη, ο εθισμός της στο αλκοόλ και τα παυσίπονα στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τους πόνους από την αρθρίτιδα και στο τέλος ο καρκίνος, λύγισαν τη θρυλική αυτή μορφή της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου 1963, δύο μήνες πριν κλείσει τα 48 της χρόνια.

Παρ’όλα αυτά σήμερα, 53 χρόνια μετά το θάνατό της, η Piaf συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο στο γαλλικό αλλά στο παγκόσμιο τραγούδι με πολλά από τα τραγούδια της να έχουν επανακτελεστεί από πολλούς καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. 

Πληροφορίες για τις παραστάσεις

"Piaf! The Show": 28/9 και 6/10 στις 20.30 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Τιμές εισιτηρίων: Άνω Διάζωμα 20 ευρώ και φοιτητικό 15 ευρώ, Γ Ζώνη 35 ευρώ, Β Ζώνη 45 ευρώ, Διακεκριμένη 70 ευρώ
*Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. Πληροφορίες στο 2111010099

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος

Related

What's hot? 7018522365717404100

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item