Το "The Columnist" στο Ελλάδα-Κύπρος

Έχοντας αφήσει πίσω της τη "μαύρη" σελίδα των προκριματικών του Euro 2016, η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου χαράσσει πλέον νέο δ...


Έχοντας αφήσει πίσω της τη "μαύρη" σελίδα των προκριματικών του Euro 2016, η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου χαράσσει πλέον νέο δρόμο με απώτερο στόχο ένα "εισιτήριο" για τα γήπεδα της Ρωσίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η αρχή έγινε με το δεξί στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας το οποίο χρησιμοποιεί το Γιβραλτάρ ως έδρα και στο οποίο η Ελλάδα είχε πάρει την πρόκριση στους "16" του θρυλικού Euro 2004 (ήττα 2-1 από Ρώσους), με τη "γαλανόλευκη" να παίρνει το διπλό στις 6 Σεπτεμβρίου (1-4).

Η δεύτερη αγωνιστική του απαιτητικού 8ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, φέρνει τη χώρα μας αντιμέτωπη με την Κύπρο, σε έναν αγώνα όπου μόνο ένας εθνικός ύμνος θα ακουστεί. Οι δυο τους "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" για εικοστή πέμπτη φορά (15-6-3 υπέρ Ελλάδας) και μόλις τρίτη σε επίσημο παιχνίδι, αφού η μοναδική φορά που κληρώθηκαν μαζί σε προκριματικό όμιλο μεγάλης διοργάνωσης ήταν σε εκείνο του Πανευρωπαϊκού του 1988 με την Ελλάδα να κερδίζει μέσα-έξω (2-4, 3-1).

Οι Κύπριοι έρχονται στην Αθήνα μετά την καθαρή εντός έδρας ήττα από τους Βέλγους (0-3) και είναι δεδομένο ότι θα κυνηγήσουν αποτέλεσμα για να μην μείνουν εξ αρχής μακριά από το κόλπο. Το εγχείρημα για πρόκριση είναι σαφέστατα δύσκολο, ωστόσο ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει μία ποδοσφαιρική κατάσταση προδιαγεγραμμένη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Μίχαελ Σκίμπε στο "τιμόνι", επιβάλλεται να ξεπεράσει το εμπόδιο των Κύπριων, πριν επισκεφθεί το Ταλίν της Μολδαβίας τη Δευτέρα (10/10), εάν θέλει διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή (07/10) και ώρα 21:45 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" του Νέου Φαλήρου. Το "The Columnist" θα βρίσκεται εκεί με ανταποκριτή τον Μάριο Μάντζο.

Related

What's hot? 2322768794323575058

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item