"The Joshua Tree Tour": Μια ευκαιρία για όλους...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Από την Παρασκευή που μας πέρασε, οι U2 είναι ξανά on the road, με τόνο εορταστικό αυτήν τη φορά. Οι Ιρλα...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Από την Παρασκευή που μας πέρασε, οι U2 είναι ξανά on the road, με τόνο εορταστικό αυτήν τη φορά. Οι Ιρλανδοί γιορτάζουν τη συμπλήρωση 30 ετών από την κυκλοφορία του "Joshua Tree", ενός από τα πιο θρυλικά άλμπουμ στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, που εκτόξευσε το συγκρότημα δικαίως στην ελίτ, την οποία ήδη βέβαια τότε είχαν αγγίξει.

Η "Joshua Tree Tour 2017" έχει τον χαρακτήρα επετείου και όσο να 'ναι πατάει ευαίσθητες χορδές του μουσικού κοινού, ενώ μόνο και μόνο η εμπορικότητα του τίτλου του άλμπουμ καθιστά ιδιαίτερη την τρέχουσα περιοδεία τους.

Είναι δεδομένο ότι το "Joshua Tree" περιλαμβάνει αρκετά πασίγνωστα έπη. "Where The Streets Have No Name", "With Or Without You" και "Still Haven't Found What I'm Looking For" είναι τρία από τα πιο εμπορικά τραγούδια των U2 ever και ανήκουν στο κλειστό club εκείνων που παίζονται συνεχώς στο ραδιόφωνο. Δεν ξέρω τι κάνουν στο εξωτερικό, οι δικοί μας πάντως ραδιοφωνικοί παραγωγοί (ο Θεός να τους κάνει) ακολουθούν τη συγκεκριμένη, πεπατημένη οδό.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κόσμος που δεν ψάχνεται και ιδιαίτερα. Είτε διότι το βαριέται σαν διαδικασία είτε διότι δεν ενδιαφέρεται να το κάνει. Το ζήτημα είναι όμως ότι αν θες πραγματικά να γνωρίσεις τους U2 και να δηλώσεις fan τους, οφείλεις να ψαχτείς αρκετά. Το "Joshua Tree" είναι όντως ένα θρυλικό άλμπουμ. Το δηλώνουν πολλοί, λίγοι όμως έχουν κάτσει να το ακούσουν ολόκληρο.

Το tour αυτό λοιπόν δίνει τη δυνατότητα στους U2 να παρουσιάσουν στο σύγχρονο κοινό υποτιμημένες κομματάρες όπως το "Red Hill Mining Town" και το "Exit" που είναι, αυτό που λέμε, "για λίγους". Και, κακά τα ψέματα, σε αυτό εδώ ευθύνονται εν πολλοίς και οι ίδιοι οι U2 που μας "μπούχτισαν" τόσα χρόνια με το "Vertigo" και το "Elevation", ξεχνώντας πολλά τραγούδια τα οποία σηκώνουν την τρίχα "στο Θεό" σε κάθε θαυμαστή τους.

Αυτή η περιοδεία είναι επομένως μία ευκαιρία για όλους. Αρχικά, είναι ευκαιρία για τους fan των U2 να γνωρίσουν καλύτερα ποιοι είναι οι U2 και να μάθουν ότι ο λόγος που το "Joshua Tree" είναι ένα τεράστιο άλμπουμ δεν είναι μόνο το "With Or Without You". Και, δευτερευόντως, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους ίδιους τους U2 να ξαναβάλουν στη setlist τους μοναδικά ξεχασμένα άσματα εντός ή εκτός "Joshua Tree" (βλ. "A Sort Of Homecoming"). Ας ελπίσουμε αυτό το tour να τους κάνει και τους ίδιους να ξανανιώσουν αυτή τη μελαγχολία για τη χαμένη αθωότητά τους και να παίζουν με μία πιο νοσταλγική λογική από εδώ και στο εξής.

Μάριος Μάντζος
E-mail: marmantzos20@gmail.com

Related

What's hot? 5144498447964366505

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item