Αυγουστιάτικες βουτιές στην Αττική: Μαρίκες Ραφήνας

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που θα... απολαύσουν την ερημική Αθήνα τον Αύγουστο, ο καθείς για τους δικούς του προ...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που θα... απολαύσουν την ερημική Αθήνα τον Αύγουστο, ο καθείς για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό να τους αποτρέψει από τις βουτιές σε νερά πλησίον της πρωτεύουσας, μερικά εκ των οποίων δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν από άλλες θάλασσες της εξοχής.

Ανακαλύψαμε την παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα προ εβδομάδων και έκτοτε, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, παίρνουμε το αμάξι, λέμε "χαλάλι τα 5,60 της Αττικής Οδού" και φεύγουμε, όντας πια βέβαιοι για την επιλογή μας.

Η θάλασσα είναι καθαρή, παρά τη μικρή απόστασή της από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ η παραλία εκτείνεται περίπου στα 700 μέτρα με πολύ ωραία αμμουδιά, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της άθλησης στην άμμο. Δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία, άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την εποχή, υπάρχουν ορισμένες ομπρέλες τοποθετημένες από τον ίδιο τον δήμο που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον κόσμο, ενώ για όποιον δεν αντέχει χωρίς ξαπλώστρα, υπάρχει ένα όμορφο beach bar, στο οποίο όμως δεν κάτσαμε.

Όσον αφορά το πάρκινγκ, υπάρχει χώρος ωστόσο δεν είναι και ο πιο κατάλληλος, αναλογιζόμενοι το μήκος της παραλίας, ωστόσο πρέπει να γίνουν "σημεία και τέρατα" για να μη βρεις με τίποτα να παρκάρεις.

Στο μεταξύ, για όσους κολυμβητές αγαπούν την Ιστορία, σκαρφαλώνοντας λίγο τα βράχια με τη δέουσα προσοχή, μπορεί κανείς να βρεθεί στον προϊστορικό οικισμό του Ασκηταριού που φέρεται να χρονολογήθηκε το 3200 π.Χ.

Καθαρά νερά, δωρεάν παραλία και πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι τα τρία στοιχεία που τοποθετούν τις Μαρίκες της Ραφήνας σε πολύ υψηλή θέση στις προτιμήσεις των "πρωτευουσιάνων" του Αυγούστου. Τη συστήνω κι εγώ με τη σειρά μου, ανεπιφύλακτα.


Μάριος Μάντζος
E-mail: marmantzos20@gmail.com

Related

What's hot? 1556677340623890472

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item