Μαντάμ Σουσού: Απολαυστική αναδρομή στην παλιά Αθήνα...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Είναι μια από εκείνες τις πρώτες φθινωπορινές μέρες, που μόλις έχουμε γυρίσει από νησιά και παραλίες...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Είναι μια από εκείνες τις πρώτες φθινωπορινές μέρες, που μόλις έχουμε γυρίσει από νησιά και παραλίες και αρχίζουμε να ψαχνόμαστε για τις παραστάσεις του χειμώνα... "Ξεφυλλίζοντας" λοιπόν τα ανάλογα περιοδικά πέφτω πάνω στην είδηση, πώς η Μαντάμ Σουσού, του Δημήτρη Ψαθά, θα ανέβει στο Παλλάς με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως δεν έχω δει ούτε την ταινία του 1948 με την Μαρίκα Νέζερ, ούτε όμως και τη σειρά του 1986 με την Άννα Παναγιωτοπούλου. Από συζητήσεις όμως με όσους έχουν παρακολουθήσει τις αντίστοιχες δουλειές, είχα καταλάβει πως πρόκειται για μια καλογραμμένη κωμωδία με χαρακτήρες που δύσκολα ξεχνάς. 

ΥΠΟΘΕΣΗ

"Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. 

Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. 

Τί θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; 

Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιό ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; 

Ποιό τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας; 

Η Μαντάμ Σουσού λοιπόν επιστρέφει στη σκηνή μετά από καιρό αποχής για να δώσει σάρκα και οστά στη διάσημη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά που λατρεύτηκε από πολλές γενιές Ελλήνων." 

Δεν ήταν λοιπόν καθόλου δύσκολο να προμηθευτώ από τότε εισιτήρια, μιας και το Παλλάς είναι από τα θέατρα που δεν ανεβάζουν ένα έργο για σεζόν αλλά για λίγες μόνο παραστάσεις οπότε το "sold out" είναι ψιλοσιγουράκι, με σκοπό να απολαύσω την αγαπημένη από το Σ'αγαπώ Μ'αγαπάς, Δήμητρα Παπαδοπούλου σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο ρόλο. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου. 

Πέραν του ότι πρόκειται για μια άρτια δουλεμένη παραγωγή (δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές άλλαξαν τα σκηνικά και τα κοστούμια), ένας θίασος 22 ηθοποιών, συν την εξαιρετική Χριστίνα Μαξούρη, η οποία ερμηνεύει όλα τα κομμάτια της παράστασης, θα σας προσφέρουν ένα υπέροχο βράδυ. Φυσικά δεν παραλείπουμε και την ορχήστρα που υπάρχει στη σκηνή και ντύνει μουσικά το έργο. Μιλάμε για ένα θεατρικό που διαρκεί κοντά στις 2 μισή ώρες (160 λεπτά), σας εγγυώμαι πως δεν πρόκειται να σας αφήσει δυσαρεστημένους.


Εκτός από το γέλιο που θα προσφέρεται απλόχερα στο κοινό, είναι διάχυτη και μια συγκίνηση... ένα συναίσθημα γλυκύτητας και απορίας για την ηρωίδα και τις σχέσεις της με τους δύο άντρες που σημάδεψαν τη ζωή της (Κώστας Κόκλας, Άλκις Κούρκουλος). Αναπόσπαστο κομμάτι του έργου είναι ο ρόλος έκπληξη του Βασίλη Χαλακατεβάκη (γνωστό στο ευρύ κοινό ως Λευτέρη του φούρναρη από το "Καφέ της Χαράς", ενώ κάθε ένας από τους συντελεστές αποτελεί έναν χαρακτήρα κλειδί για την φτωχή πλην όμως όμορφη αυτή γειτονιά των Αθηνών, στην οποία θα νιώσετε πως βρίσκεστε κι εσείς οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του έργου. Η εξαιρετικη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα δίνει την εντύπωση μιας αψεγάδιαστης παράστασης, στην οποία ειλικρινά αξίζει να επενδύσετε τα χρήματα σας, καθώς θα σας επιστρέψει ψυχαγωγία και διασκέδαση! 

ΤΟ tip ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ

Καθ' ότι το Παλλάς βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, αν επιλέξετε μια πιο χειμερινή ημερομηνία της παράστασης (συνεχίζονται μέχρι 7 Ιανουαρίου του 2018), είναι μια καλή ευκαιρία για περίπατο στο στολισμένο κέντρο και, ίσως μια στάση στα ωραία σύγχρονα και ζεστά café που βρίσκονται στη στοά δίπλα από το θέατρο. Ιδανική ατμόσφαιρα για ερωτευμένους και ρομαντικούς... Αν πάλι προτιμάτε πιο hard-core καταστάσεις, κατεβείτε μια βόλτα προς τα Εξάρχεια, κι αυτά κοντά είναι... Enjoy Responsible! 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Άλκις Κούρκουλος, Κώστας Κόκλας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:

Γιούλη Αγγελή, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Αναστασία Κελέση, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ροζαμάλια Κυρίου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ 

Τραγούδι: Χριστίνα Μαξούρη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Video παράστασης : Κάρολος Πορφύρης
Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ιστυ
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Μαργαρίτα Δρούτσα

Trailer

Γιώργος Αναγνώστου

Related

What's hot? 1553748528201570213

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item