Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Οι ελληνογερμανικές ομοιότητες στο επίκεντρο του "Oktoberfest"

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Δεν είμαστε και λίγοι εκείνοι που λατρεύουμε την μπύρα και της επιτρέπουμε να ρέει άφθονη μέσα μας, παρ...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Δεν είμαστε και λίγοι εκείνοι που λατρεύουμε την μπύρα και της επιτρέπουμε να ρέει άφθονη μέσα μας, παραλείποντας τις γνωστές εκφράσεις τύπου "παχαίνει", "κάνει κοιλιά" και όλα τα συναφή. Για εμάς, η μπύρα έχει προ πάντων θετικά κι ας γελάμε πονηρά σε αυτά.

Αρκετοί λοιπόν τέτοιοι Έλληνες δώσαμε το "παρών" χθες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αυτό το κόσμημα του ελληνικού πολιτισμού, όπου διοργανώθηκε με αφορμή τη διαδεδομένη γερμανική γιορτή Oktoberfest η 11η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα, και θα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, με τον καιρό να ευνοεί στο έπακρο για την ομαλή διεξαγωγή του event.

Με την δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου να συντονίζει την κουβέντα, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Plötner, ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών του Ποδοσφαίρου, Michael Skibbe, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησαν τόσο για τη γιορτή αυτή καθεαυτή, όσο και για την γενικότερη κουλτούρα ελληνικού και γερμανικού λαού αλλά και τις σχέσεις μεταξύ αυτών.


Και οι τρεις διακεκριμένοι ομιλητές, μέσα από ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο, σε συνδυασμό με το διαδραστικό κοινό που είχε τις δικές του ερωτήσεις και τοποθετήσεις, έφεραν στην επιφάνεια πως, ό,τι κι αν συμβαίνει στην πολιτική και οικονομική σκηνή, σε κοινωνικό επίπεδο Έλληνες και Γερμανοί έχουμε πολλά περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά από όσα πιστεύουμε.

Φιλόξενοι, λάτρεις της διασκέδασης και ευχάριστοι άνθρωποι ήταν μερικά από τα στοιχεία που επεσήμαναν και οι τρεις ομιλητές ως σημεία τομής των δύο λαών.

Στα ευτράπελα της βραδιάς, αξίζει να αναφερθεί η παραδοχή τόσο του κ. Plötner όσο και του κ. Skibbe πως κανείς από τους δύο δεν έχει δώσει το "παρών" στο Oktberfest του Μονάχου! Σε αντίθεση με τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος "τους έβαλε τα γυαλιά" με δύο παρουσίες στο σχετικό αυθεντικό φεστιβάλ. Ιδιαίτερο...

Με τη λήξη της εκδήλωσης απολαύσαμε στα Πανοραμικά Σκαλιά του Ιδρύματος λίγο αέρα από Μόναχο με γερμανικές λιχουδιές, μουσική και φυσικά άφθονη μπύρα! Μαζί μας μετά το τέλος της συζήτησης για να δώσουν το μουσικό στίγμα της εκδήλωσης ήταν η παραδοσιακή μπάντα από την Βαυαρία, Bergvagabunden, καθώς και η Ελληνική swing μπάντα, MICE.

Η σειρά ΔΙΑΛΟΓΟΙ ανανέωσε το ραντεβού της για τις 27 Νοεμβρίου στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου θα μιλήσουμε για το θέμα της Αστρονομίας. Το "Columnist" θα βρίσκεται σαφώς εκεί...









Related

What's hot? 548430327201112422

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item