Θα ήθελα να δω το σχολείο να αλλάζει...

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ  Θα ήθελα να δω το σχολείο να αλλάζει. Να δω παιδιά να βγαίνουν καλλιεργημένα, με γνώσεις και καλλιτεχν...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ 

Θα ήθελα να δω το σχολείο να αλλάζει. Να δω παιδιά να βγαίνουν καλλιεργημένα, με γνώσεις και καλλιτεχνικές ευαισθησίες. 

Θα ήθελα να δω ένα σχολείο να αλλάζει. Να διδάσκει τη διαφορετικότητα, να καλλιεργεί την αγάπη για τις τέχνες και το θέατρο.

Θα ήθελα να δω τα παιδιά να αγαπούν τα βιβλία. Να μην τα φοβούνται, να μη θεωρούν πως αυτά υπάρχουν μόνο για να πάρουμε ένα καλό βαθμό.

Θα ήθελα να δω ένα σχολείο το οποίο να ενθαρρύνει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών, να επενδύει στη μοναδική τους ικανότητα να φαντάζονται και να δημιουργούν. Να μην εξαρτά όλη τους την ευτυχία, τη χαρά και την ικανότητα από ένα πρόσκαιρο "μπράβο" και "άριστα" του σήμερα.

Θα ήθελα να δω ένα σχολείο στο οποίο οι Αρχαίοι συγγραφείς δε διδάσκονται με τόσο αποστειρωμένο τρόπο, στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν Ιστορία και τα γεγονότα ολόπλευρα και αντικειμενικά.

Δεν ξέρω αν ποτέ αυτό το σχολείο υπάρξει. Ίσως όμως θα έπρεπε να επιχειρήσουμε να το δημιουργήσουμε. Διότι όπως έλεγε και ο σπουδαίος Frank Zappa: Πρέπει να υπάρξει απόκλιση από το "κανονικό" για να υπάρξει πρόοδος.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Related

σχολείο 7773797538498252371

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item