"Εξαπίνης": Συναυλία με απεύθυνση στον άλλον

Ένας από τους μεγάλους σαξοφωνίστες του γαλλικού μουσικού αυτοσχεδιασμού επι σκηνής, ο Michel Doneda, συνοδευόμενος από την Natacha Mu...


Ένας από τους μεγάλους σαξοφωνίστες του γαλλικού μουσικού αυτοσχεδιασμού επι σκηνής, ο Michel Doneda, συνοδευόμενος από την Natacha Muslera θα δώσει μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο μαζί με τους Στέφανο Χυτήρη & Emmanuel Cremer, ντουέτο που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2018. 

Μια μοναδική αισθησιακή εμπειρία για τους ακροατές, ένα απίστευτο ηχητικό ταξίδι με εναλλαγές ορχηστρικών συνδυασμών από ντουέτο σε κουαρτέτο και με τρόπο ανοιχτό και εντυπωσιακά διασκεδαστικό. 

Ο Michel Doneda (1954) είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μουσικού αυτοσχεδιασμού επί σκηνής, κήρυκας της ελεύθερης και ποιητικής ηχητικής δράσης. Βιρτουόζος του σαξόφωνου σοπράνο, συντάσσεται με τους Sydney Bechet, Steve Lacy ή Evan Parker. Αφουγκραζόμενος το σύμπαν, συνεχίζει αδιάκοπα να ερευνά τις ηπείρους και να πολλαπλασιάζει τις συνεργασίες, από τους πυγμαίους της Γκαμπόν μέχρι τα Τύμπανα της Αυτοκρατορίας, περνώντας από τον Βάσκο τραγουδιστή Beñat Achiary, τον Barre Phillips και τους Sonic Youth. 

Η Natacha Muslera ξεκίνησε την πειραματική, ποιητική και ηχητική της έρευνα από την φωνή ως όργανο και την γλωσσική αποδόμηση στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Παρίσι. Ερευνά την "χορωδία" (χωρίς μαέστρο) ως τεράστιο δυναμικό, εγγενώς μικροπολιτικό, πεδίο πολλαπλών πειραματισμών στο οποίο ό,τι είναι κοινό εφευρίσκεται με τρόπο εφήμερο και διακριτικό, μέσα από μια ελεύθερη φωνητική πρακτική, που αφηγείται μια αυτόνομη και συγκεκριμένη ιστορία των προφορικών, γραπτών, αυτοσχέδιων μουσικών, των παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών, της ποίησης και των ηχητικών τεχνών. 

Ο Emmanuel Cremer, τσελίστας, σπούδασε στο Ωδείο της Μασσαλίας και έπειτα του Montreal. Στράφηκε στη Jazz και τον αυτοσχεδιασμό, αφού σπούδασε διασκευή και σύνθεση. Η πολυμορφική προσέγγισή του οργάνου του επέτρεψε να παίξει με τους Barre Phillips, Raymond Boni, JoeMcPhee, Famoudou Don Moyé, Jean-MarcMontera, Baltazar Montanaro, Gustavo Ovalles, Isabelle Duthoit, σε πολλές ευρωπαϊκές και αμερικανικές σκηνές. 

Η πρακτική του Στέφανου Χυτήρη εστιάζει στον πειραματισμό, με drums και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιεί σαν μινιμαλιστικά κρουστά, και μ’ ένα δοξάρι π άνω σε τσέμπαλα. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Δούλεψε με τον drummer Michael Carvin, ο οποίος παρήγαγε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, To "Flux Project»" - "Pyr|n", το Σεπτέμβριο 2014. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο "Egata", όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις. Σπούδασε την ηχητικήτέχνηστο Dartingt on College of Arts (Devon, Royaume-Uni).

Είσοδος ελεύθερη

Related

What's hot? 6530947288759121875

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item