Εγκαίνια για τις "Contemporary Madonnas" στην Art Zone 42

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει από τις 11 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου την ομαδική έκθεση με τίτλο "Contemporary Madonnas"...


Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει από τις 11 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου την ομαδική έκθεση με τίτλο "Contemporary Madonnas", σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου. 27 Έλληνες και ξένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, με αφορμή τη διαχρονική φιγούρα της Παναγίας στην τέχνη, επιχειρούν να αποτυπώσουν εικαστικά τη δική τους Madonna. 

Η επιμελήτρια σημειώνει: "Η απεικόνιση της Παναγίας αποτελούσε πάντα κεντρικό θέμα στην τέχνη. Από την αναγεννησιακή ζωγραφική, τη βυζαντινή αγιογραφία ή την γλυπτή αναπαράσταση της Madonna στην καθολική εκκλησιαστική παράδοση έως και την πιο μοντέρνα αποτύπωση της στη σύγχρονη pop κουλτούρα, τη μόδα και το design, η μορφή της Θεοτόκου θεωρείται πάντα κυρίαρχη και ισχυρή, λειτουργώντας ως το απόλυτο σύμβολο της μητρότητας, της εσωτερικής δύναμης και του πόνου, της γυναικείας υπόστασης, της απόλυτης αγνότητας, της ταπεινότητας, της καθαρότητας, της θηλυκής διάστασης του θείου." 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες τολμούν και μεταπλάθουν την παραδοσιακή υπόστασή της πέρα από τις συνήθεις αναπαραστάσεις σε θρησκευτικά εικονίσματα και γλυπτά και επηρεασμένοι από τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής, δημιουργούν ο καθένας μια άλλη εκδοχή της Madonna, η οποία μας ξανασυστήνεται σε πολλαπλές εικαστικές ταυτότητες. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: ΕΛΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΡΡΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΙΤΤΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΟΥΤΖΑΛΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΙΩΝΗ, ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ, ΔΟΜΝΑ ΔΕΛΛΙΟΥ, ΕΥΑ ΔΙΒΑΡΗ, ΔΑΝΑΗ ΚΑΥΧΙΤΣΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΙΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΣΕΛΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΡΤΖΙΝΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΜΠΟΡΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΟΥΣΚΟΜΑΤΗΣ, AMAΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΛΑΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΙΜΑΤΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΑΓΑΠΗ ΦΕΣΑΤΙΔΟΥ-ΨΑΡΡΑΚΗ, ΑΡΙΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ, YANIV HASON, ΜYRTIA HELLNER 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 8.00μμ.-10.30μμ. 
Διάρκεια έκθεσης: 11 Απριλίου-4 Μαΐου 

Art Zone 42 Gallery 
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, 11635 Αθήνα 
Τηλ. 2107259549

Related

Contemporary Madonnas 4783812221406188924

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item