Εκδηλώσεις του EDIC ΕΛΙΑΜΕΠ τον Μάιο για την Ευρώπη

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και τις επικείμενες Ευρωεκλογές, έχει ετοιμάσει μια σειρά από δράσεις για όλο...


Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και τις επικείμενες Ευρωεκλογές, έχει ετοιμάσει μια σειρά από δράσεις για όλους, σχετικά με τα Ευρωπαϊκά θέματα που μας απασχολούν!  

Πρόγραμμα:  

-«Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη»
Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν. Παρ’ όλα αυτά, τα ερωτήματα γύρω από πολλά ζητήματα που ταλανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν αναπάντητα. Γι’ αυτό το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει διάλογο με θέμα: «Στρατηγικοί Διάλογοι για την Ευρώπη». Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο, όπου δύο εμπειρογνώμονες, με αντίθετες απόψεις, τοποθετούνται πάνω στο ίδιο θέμα. Η επιλογή των θεματικών βασίστηκε στα ζητήματα που μονοπωλούν την συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως το μέλλον της Ευρωζώνης, η μετανάστευση, η διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια και η Ευρωπαϊκή ασφάλεια. Μόλις ανέβει το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube, μπορείτε να ψηφίσετε με σχόλιο ποια θέση σας έπεισε! Μπορείτε να ψηφίζετε για 10 μέρες από την ανάρτηση του βίντεο. Έπ
ειτα, το Europe Direct ELIAMEP θα ανακοινώσει τον νικητή στα social media!
Εδώ δείτε το διάλογο για την Ευρωζώνη και εδώ το διάλογο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Κάντε like και share και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα hashtags: #StrategicDialogues4Europe.  

-Διαγωνισμός φωτογραφίας Europe Direct ELIAMEP 2019: «Η Ευρώπη μας: Κοινές Ρίζες, Κοινό Μέλλον»

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ELIAMEP, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Η Ευρώπη μας: Κοινές Ρίζες, Κοινό Μέλλον». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε Έλληνες κατοίκους σε Κράτη-Μέλη της ΕΕ, αλλά και σε κατοίκους Κρατών-Μελών της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα. Στόχος του φωτογραφικού διαγωνισμού «Η Ευρώπη μας: Κοινές ρίζες, Κοινό Μέλλον» ήταν διπλός! Οι φωτογραφίες των Ελλήνων που ζουν σε άλλο Κράτος-Μέλος της ΕΕ να αποτυπώσουν τοποθεσίες, αντικείμενα, γεγονότα κ.α. που να θυμίζουν την Ελλάδα, ενώ οι φωτογραφίες των Ευρωπαίων πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα, αποτύπωσαν στοιχεία που τους θυμίζουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους!
Οι φωτογραφίες ανέβηκαν ταυτόχρονα στη σελίδα μας στο Facebook στο άλμπουμ με ονομασία «EDIC ELIAMEP Photography Contest 2019». Εκεί θα μπορείτε να «ψηφίσετε» την αγαπημένη σας φωτογραφία πατώντας like στην φωτογραφία και στην σελίδα μας. Κάντε share για να ψηφίσουν και οι φίλοι σας. Μην ξεχνάτε να προσθέσετε το hashtag: #EDICELIAMEP_Photo. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης (τελική ημέρα ανάρτησης των φωτογραφιών) έως και την 23η Μαΐου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την επομένη,  24η Μαΐου, δύο μέρες πριν τις Ευρωεκλογές! Η φωτογραφία που θα έχει τα περισσότερα like θα είναι και η νικήτρια του διαγωνισμού και θα κερδίσει ένα τάμπλετ, αξίας 200 ευρώ .
Για να δείτε τις φωτογραφίες και να ψηφίσετε, πατήστε εδώ  

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019
-Οι προκλήσεις για την Ευρώπη και τα διλήμματα των Ευρωεκλογών

Το Europe Direct City of Athens σε συνεργασία με το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ  και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: Οι προκλήσεις για την Ευρώπη και τα διλήμματα των Ευρωεκλογών, με καλεσμένους τους βουλευτές,  Κώστα Δουζίνα, Γιώργο Κουμουτσάκο, Εύη Χριστοφιλοπούλου τον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα, και τον Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας του ΟΠΑ και Αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργο Παγουλάτο.
Ώρα: 19:00 – 21:00
Μέρος: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη)  

Παρασκευή 17 Μαΐου
-Πρωτοβουλίες για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια: Ένας Πρώτος Απoλογισμός

To Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το γραφείο του ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα: «Πρωτοβουλίες για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια: Ένας Πρώτος Απoλογισμός». Αυτή η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης έχει ως στόχο να αναλύσει τις πρόσφατες τάσεις και πρωτοβουλίες στην ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας και να επιχειρήσει έναν πρώτο απολογισμό. Με την υποστήριξη: Europe Direct Eliamep
Ώρα: 10:30-13:00
Μέρος: Αίγλη Ζαππείου αίθουσα Prive (1ος όροφος)  

-«Η κοινωνία των πολιτών και ο ρόλος των νέων στις Ευρωεκλογές»
Το offlinepost.gr και το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Η κοινωνία των πολιτών και ο ρόλος των νέων στις Ευρωεκλογές», με ομιλητές τους: Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Λασκαρίδη, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ,ο Νικόλαος Ερμής, Συντονιστής και Διευθυντής offlinepost.gr, ο Γιώργος Κίτης, Υπεύθυνος Eυρωεκλογών του offlinepost.gr και φοιτητής Νομικής ΕΚΠΑ, ο Μανώλης Κουτουλάκης, Συντονιστής Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΠΑΠΕΙ, Δημήτρης Σταυριανάκης, εθελοντής “This time I’m voting” και φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ και η Κέλλυ Μανούδη, εκπρόσωπος ΜΚΟ Euphoria. Ώρα: 17:30-19:30
Μέρος: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (είσοδος από Ξενοφώντος 2, Σύνταγμα)                                                                                                                                                 

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019
-Ενημέρωση για τις Ευρωεκλογές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος
Ο ποιητής και Καθηγητής Χάρης Βλαβιανός σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ και την σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Καθηγητή Γιώργο Παγουλάτο και την αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου της Σχολής Επιχειρήσεων του at Deree – The American College of Greece, Άννα Βισβίζη.  
Ώρα: 14:30-15:30
Μέρος: Upper Level, John S. Bailey Library  

Για ό,τι απορίες έχετε, επικοινωνήστε με:     
europe.direct@eliamep.gr     

Related

What's hot? 4726052021918714880

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item