Στέλιος Κούλογλου: "Πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα σκοταδισμού στην Ελλάδα"

Eρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα συνεχ...


Eρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα συνεχή φαινόμενα σκοταδισμού στην Ελλάδα και ζητώντας να μάθει τί μέτρα σκοπεύει να πάρει η Κομισιόν για την αντιμετώπισή τους. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

«Το Σαββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η αστυνομία εισέβαλλε σε 2 Αθηναϊκούς κινηματογράφους, συνέλαβε και οδήγησε σε αστυνομικά τμήματα εφήβους που, οι περισσότεροι με τους γονείς τους, παρακολουθούσαν την κινηματογραφική ταινία « Τζόκερ ». Η υπουργός Πολιτισμού αρνείται ότι κίνησε την διαδικασία, αλλά υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού υποστηρίζουν ότι έδρασαν κατόπιν εντολής της. Είχα επισημάνει σε προηγούμενη ερώτηση μου, («Επιστροφή σε εποχές σκοταδισμού ») τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους, αλλά συλλήψεις για κινηματογραφική ταινία είχαν να σημειωθούν από την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας. Πολλές εξελίξεις θυμίζουν το σύνθημα της δικτατορίας « Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών ». Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πρόσφατα ότι η εκμάθηση της ιστορίας « πρέπει να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση», άποψη που θεωρείται υπόλογη για τον εθνικισμό και εμπόδιο για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι με τη διδασκαλία των θρησκευτικών «πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης και ότι το μάθημα απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές», μια διάκριση σε βάρος των μαθητών άλλων δογμάτων. 

Ερωτάται η Επιτροπή: 

Ανησυχεί για τα συνεχή φαινόμενα σκοταδισμού στην Ελλάδα και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αντιμετώπιση τους; »

Related

What's hot? 4002961023007449321

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item