Συντονιστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δάλμας

Χρέη συντονιστή για τα ψηφίσματα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κράτους δικαίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναλα...


Χρέη συντονιστή για τα ψηφίσματα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κράτους δικαίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναλαμβάνει για τη γραμματεία της Ομάδας των Σοσιαλιστών, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Δάλμας. 

Η έναρξη των νέων του καθηκόντων έχει προγραμματιστεί, συμβολικά για τις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

Ο, έως τώρα, σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης θα διατηρήσει και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, ενώ οι αρμοδιότητες του θα επεκταθούν και στην εξωτερική πολιτική, στο διεθνές εμπόριο και στην αναπτυξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, "Αυτή τη στιγμή και ενόψει της υιοθέτησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του τρίτου σχεδίου δράσης της Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, παραμένει έντονη η ανάγκη να διασφαλιστεί η συνοχή των πολιτικών της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανάγκη να υποστηριχθούν η κοινωνία των πολιτών, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σημασία της υπεράσπισης της καθολικότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης." 

Με βάση πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Γιάννης Δάλμας φαίνεται να αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που η Φώφη Γεννηματά θα αξιοποιήσει σε θέση Τομεάρχη στην επικείμενη ανασυγκρότηση των τομέων πολιτικής ευθύνης του Κινήματος Αλλαγής.

Related

S&D 2336542326305470463

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item