Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις φιλοδοξίες της Ένωσης

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών...


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP25) την πρώτη ημέρα της θητείας της, και εκφώνησε ομιλία στην εναρκτήρια σύνοδο των ηγετών. 

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της δήλωσε σχετικά: 

«Σε δέκα ημέρες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Στόχος μας είναι να καταστούμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, πρέπει να δράσουμε τώρα, πρέπει να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας τώρα. Επειδή γνωρίζουμε ότι η μετάβαση αυτή απαιτεί εναλλαγή των γενεών.» 

Η COP25 φέρνει σε επαφή κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και την κοινωνία των πολιτών προκειμένου να εργαστούν πάνω στο εγχειρίδιο κανόνων για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού και να δώσουν ώθηση σε πιο φιλόδοξους στόχους τα επόμενα χρόνια. Η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050 αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της παρούσας Επιτροπής. Η Διάσκεψη της Μαδρίτης θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το μόνο στοιχείο που παραμένει σε εκκρεμότητα από το «εγχειρίδιο κανόνων του Κατοβίτσε»: στις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εθελοντική συνεργασία και τους μηχανισμούς που βασίζονται στην αγορά βάσει του άρθρου 6 της συμφωνίας του Παρισιού. Θα προχωρήσουν οι εργασίες στους τομείς της αλιείας, των ωκεανών, της χρηματοδότησης, της διαφάνειας της δράσης για το κλίμα, των δασών και της γεωργίας, της τεχνολογίας, της ανάπτυξης ικανοτήτων, της απώλειας και ζημίας, των αυτοχθόνων πληθυσμών, των πόλεων και της ισότητας των φύλων. 

Η Επιτροπή θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της COP25 η οποία πραγματοποιείται από τις 2 έως και τις 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, υπό την Προεδρία της κυβέρνησης της Χιλής. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα της COP25, Eπικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ θα είναι ο Eκτελεστικός Aντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς και η Yπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ κ. Κρίστα Μικόνεν. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Ζοζέπ Μπορέλ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για μια Οικονομία στην Υπηρεσία των Ανθρώπων, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Eπίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργίνιους Σινκιάβιτσους και η Eπίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα παρακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων. Κατά την COP25, η ΕΕ θα φιλοξενήσει περισσότερες από 100 παράλληλες εκδηλώσεις στο ευρωπαϊκό περίπτερο στο συνεδριακό κέντρο. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις ενημερώσεις του Τύπου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής για την COP25

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την COP25 είναι διαθέσιμες εδώ.

Related

What's hot? 2127615935085006237

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item