Πρωτοβουλία της Εύας Καϊλή για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη

Καλεσμένη της Εύας Καϊλή, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager , μίλησε για το μέλλον και την ψηφιακή πολιτική...


Καλεσμένη της Εύας Καϊλή, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, μίλησε για το μέλλον και την ψηφιακή πολιτική της ΕΕ την ίδια ημέρα που ψηφίστηκε το Brexit στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πάνω από 30 Ευρωβουλευτές – ανάμεσά τους και η πρώτη Aντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Mairead McGuinness - έθεσαν ερωτήματα, με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το πάνελ συμπλήρωσαν ο υπεύθυνος Επικοινωνιακής Πολιτικής του ΟΟΣΑ Anthony Gooch και ο Καθηγητής Andrea Renda του High Level expert group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι δέχτηκαν καταιγισμό ερωτήσεων για την στάση της ΕΕ απέναντι στην ψηφιακή πολιτική των ΗΠΑ και της Κίνας. 

Η κα Vestager ανέφερε ότι η Ένωση είναι έτοιμη να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να καταστεί η Ευρώπη πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της Τεχνητής Nοημοσύνης και να θεσπίσει ισχυρό πλαίσιο ως προς την ηθική χρήση της. 

Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία της Εύας Καϊλή η Επιτροπή για το Μέλλον και τις Νέες Τεχνολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (STOA) ιδρύει το Center4AI, με σκοπό να παρακολουθεί την επιστημονική εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και να παρέχει επιστημονική γνώση στους Ευρωβουλευτές σχετικά με όλες τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν η νέα αυτή τεχνολογία στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών. 

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής που ανακοίνωσε την δημιουργία του, την ίδια ημέρα, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το Center4AI είναι μια πρωτοβουλία της STOA που δείχνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανησυχίες των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, όπως π.χ. η προστασία των προσωπικών δεδομένων τους. Σκοπός του θα είναι να παράσχει την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση στους ευρωβουλευτές για την καλύτερη προετοιμασία του νομοθετικού τους έργου."

Related

What's hot? 5158044770234726990

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item