Ερώτηση Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου προς τον Ζ. Μπορελ

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ κατήγγειλε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικαλάου-Αλαβάνος με ερώτησή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ε...


Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ κατήγγειλε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικαλάου-Αλαβάνος με ερώτησή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ανέφερε τα εξής: 

«Με γενική απεργία, διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις αντιδρά ο παλαιστινιακός λαός στο απαράδεκτο σχέδιο των ΗΠΑ για τη δήθεν επίλυση του Παλαιστινιακού που όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή. 

Η προωθούμενη συμφωνία που εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων, προβλέπει την παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ ως "αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα", την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη (30% της Δυτικής Όχθης) από το Ισραήλ και τη διατήρηση των ισραηλινών εποικισμών. Οι ΗΠΑ που έχουν διακόψει τη χρηματοδότησή τους για την Παλαιστίνη εκβιάζουν με την επιβολή αυτής της άθλιας συμφωνίας ως αντάλλαγμα για οικονομική βοήθεια στο νεοσύστατο κράτος. 

Δεδομένου ότι δεκάδες κοινοβούλια έχουν αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και ότι το σχέδιο των ΗΠΑ συνιστά προκλητική επιχείρηση νομιμοποίησης της ισραηλινής πολιτικής των εποικισμών, του επεκτατισμού και της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών, 

Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζ. Μπορέλ για το σχέδιο αυτό που υπονομεύει το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και τα αιτήματά τους για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ;»

Related

πολιτική 3459905302038213459

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item