Α.Μ. Ασημακοπούλου: "Ενωμένοι θα σταθούμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε"

Έκκληση για ενότητα στην αντιμετώπιση της επείγουσας ανθρωπιστικής κατάστασης στα Ελληνικά νησιά, ιδίως όσον αφορά στα ασυνόδευτα ανήλ...


Έκκληση για ενότητα στην αντιμετώπιση της επείγουσας ανθρωπιστικής κατάστασης στα Ελληνικά νησιά, ιδίως όσον αφορά στα ασυνόδευτα ανήλικα, απηύθυνε προς τους ευρωβουλευτές όλων των Κρατών Μελών και όλων των κομμάτων, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά την διάρκεια ομιλίας της στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 29 Ιανουαρίου, 2020 στις Βρυξέλλες. 

«Ενωμένοι θα σταθούμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε» ανέφερε η Ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει ενωμένη τις μεταναστευτικές ροές ούτε τον Ερντογάν που τις χρησιμοποιεί για να εκβιάζει την Ευρώπη. 

Η κυρία Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στα 5.301 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και ζήτησε να υπάρξει θετική ανταπόκριση από όλα τα Κράτη Μέλη στο αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης να εξυπηρετήσουν 2.500 από αυτά. 

«Ειλικρινά, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συμφωνήσει για το πώς να διαχειριστεί 5.000 ασυνόδευτα ανήλικα, τότε δεν ανησυχώ για την ενότητά μας. Ανησυχώ για την αξιοπρέπειά μας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ασημακοπούλου. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ευρωβουλευτού 

"Κυρία Πρόεδρε, Κυρία Επίτροπε, Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
“Ενωμένοι θα σταθούμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε.” 

Σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, είμαστε ενωμένοι απέναντι σε μια απειλή προς την ενότητα της Ευρώπης, το BREXIT. Σήμερα σε αυτή την αίθουσα, είμαστε ενωμένοι για να τιμήσουμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος και με μια φωνή είπαμε «Θα θυμόμαστε». Όμως στο μεταναστευτικό σαφέστατα δεν είμαστε ενωμένοι. Όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη δεν είμαστε ενωμένοι. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 5.301 ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα Κράτη Μέλη να πάρουν 2.500 από αυτά και μόλις 3 κράτη μέλη έχουν δεχτεί! 

Και σας ρωτώ εκλεκτοί συνάδελφοι από όλα τα κράτη μέλη και όλες τις πολιτικές οικογένειες, έχουμε περιχαρακωθεί τόσο πολύ στα εθνικά μας συμφέροντα, έχουμε γίνει τόσο χοντρόπετσοι που δε μας ενδιαφέρουν πια ούτε τα παιδιά; 

Ειλικρινά, αν η ΕΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει για το πώς να διαχειριστεί 5.000 ασυνόδευτα ανήλικα τότε δεν ανησυχώ για την ενότητά μας. Ανησυχώ για την αξιοπρέπειά μας." 

Το βίντεο της παρέμβασης της κ. Ασημακοπουλου στην Ολομέλεια, εδώ.

Related

What's hot? 3206336477060796617

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item