Εκδήλωση για τη Δίκαιη Μετάβαση διοργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη «Δίκαιη Μετάβαση στην Ευρώπη» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τ...


Η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη «Δίκαιη Μετάβαση στην Ευρώπη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 16:30-19:00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Αίθουσα ASP 1G2). Μεταξύ των ομιλητών θα είναι: Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία και θα συντονίσει τη συζήτηση με θέμα τη «Δίκαιη Μετάβαση στις περιοχές», οι οποίες εξαρτούν την οικονομική τους δραστηριότητα από τα ορυκτά καύσιμα και αναμένεται να πληγούν ανεπανόρθωτα στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής παραγωγής από την κλιματική μετάβαση και τον στόχο για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050. 

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει, ως ομιλητής, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (2016-2019) και νυν βουλευτής Β᾽ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα μιλήσει για το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η οικονομική της διάρθρωση και η τοπική απασχόληση εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις λιγνιτικές δραστηριότητες – εξορυκτικές και ηλεκτροπαραγωγικές. 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, επίσης, μεταξύ άλλων: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, Younous Omarjee, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Κομισιόν, Eric Von Breska, ο εκτελεστικός διευθυντής πολιτικής των Παράκτιων, Περιφερειακών και Θαλάσσιων Περιφερειών -CPMR-, Nicolas Brookes, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας της Αριστεράς και μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Martina Michels, καθώς και εκπρόσωποι από δημοτικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές. 

Στο πλαίσιο της μετάβασης έως το 2050 σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, η Κομισιόν ανακοίνωσε πρόσφατα τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης, ο οποίος θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο ενίσχυσης των περιοχών που εξαρτώνται περισσότερο από τον άνθρακα και συνακόλουθα θα πληγούν περισσότερο από την πράσινη μετάβαση, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη. 

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης δείτε εδώ

Related

What's hot? 5723445544744448432

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item