Ομιλία Κούλογλου στην Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς

Παρέμβαση για την αποκάλυψη των στοιχείων των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέ...


Παρέμβαση για την αποκάλυψη των στοιχείων των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην διακομματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Διαφθοράς, που αποτελείται από ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες -πλην της ακροδεξιάς- και της οποίας είναι μέλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποιες εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis. Αυτή η υπόθεση ήρθε στο φως και με την βοήθεια μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Επειδή κάποιοι πολιτικοί φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που τώρα χαίρουν προστασίας υπό την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, απειλούνται από τους πολιτικούς ότι θα δεχθούν μηνύσεις και ότι οι ταυτότητές τους θα αποκαλυφθούν.

Τώρα, όσο η έρευνα για το σκάνδαλο είναι σε εξέλιξη, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια άλλη υπόθεση για να αναγκάσουν τους μάρτυρες να καταθέσουν χωρίς να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την δική τους ζωή, όπως και σε δοκιμασία τις ζωές των οικείων τους, γιατί το σκάνδαλο είναι τεράστιο.

Επίσης θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια την έρευνα", δήλωσε προς τους συναδέλφους του, που έδειξαν ζήτησαν να παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις.

Το βίντεο της παρέμβασης του Στ. Κούλογλου

Related

πολιτική 8070733705474942916

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item