Ερώτηση Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο

Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για πλωτά φράγματα στο Ανατολικό Αιγαίο με σκοπό την ανάσχεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρ...


Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για πλωτά φράγματα στο Ανατολικό Αιγαίο με σκοπό την ανάσχεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει: 

«Με πλωτά φράγματα σε σημεία - περάσματα στο Αιγαίο εντείνει την καταστολή σε βάρος προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται προκλητικά ότι θα λειτουργούν «αποτρεπτικά» και την ίδια ώρα βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που ευθύνονται για τον ξεριζωμό των χιλιάδων κατατρεγμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια. Στην πραγματικότητα τα πλωτά φράγματα θα οδηγήσουν σε νέες πολύνεκρες τραγωδίες - ναυάγια, ενώ σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν και για τους ψαράδες, τα πλοία της γραμμής, τα φορτηγά πλοία και τα άλλα σκάφη. 

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για το απαράδεκτο σχέδιο για τα πλωτά- φράγματα δεν αποτελεί παραφωνία, αλλά συνέχεια της πολιτικής εγκλωβισμού και καταστολής της ΕΕ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που εφάρμοσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Ευρωσυνοριοφυλακής, των hot-spots με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, του άσυλου με το σταγονόμετρο και της έντασης των απελάσεων. 

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο αίτημα: 

- να παρθεί άμεσα πίσω κάθε τέτοιο απαράδεκτο σχέδιο για πλωτές κατασκευές που θέτει θανατηφόρα εμπόδια τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στην ασφαλή ναυσιπλοΐα; 

- να κλείσουν τα hot-spots που έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τους νησιώτες, να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική χώρα και να διασφαλιστεί από ΕΕ και κράτη -μέλη ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα μπορούν με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία ανάμιξη ΜΚΟ με γρήγορες διαδικασίες να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους;»

Related

What's hot? 7039883870324684213

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item