Ερώτηση Κεφαλογιάννη προς την Επιτροπή για τις προκλητικές δηλώσεις Καλίν

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλοιάννης , με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση του κυβερν...


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλοιάννης, με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να προβεί σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

"Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίν η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμη απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτόνων της με την πρόθεσή της να συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα τόνισε πως η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. 

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας που οριοθετεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών έχει απερίφραστα καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από πολλά κράτη καθώς θεωρείται ορθώς άκυρο και παράνομο γιατί πλήττει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών. Ενώ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (Άρθρο 121) καθώς δεν λαμβάνει υπόψη και δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα νησιών όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο. 

Ερωτάται η Επιτροπή: 

- Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω; 

- Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί αναφορικά με τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της;"

Related

What's hot? 5396592854528698501

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item