Παρέμβαση Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου στην Ολομέλεια του ΕΚ για την κοινωνική ασφάλιση

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ...


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής αφού επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ για εναντίωση στα σχέδια ΕΕ και κυβερνήσεων υπογράμμισε την ανάγκη για παροχή δωρεάν υγείας και πρόνοιας εκ μέρους του κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, η παρέμβαση του ευρωβουλευτή ανέφερε τα εξής: 

"Στις 18 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα απεργούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διαλύει περαιτέρω την κοινωνική ασφάλιση, με συνέπεια η πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων να πάρει λιγότερα από 450 ευρώ σύνταξη. 

Κατοχυρώνονται οι μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούνται τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης και η «εγγυημένη εθνική σύνταξη» της φτώχειας των 384 ευρώ. Ανοίγεται ο δρόμος για να τζογάρονται τα αποθεματικά σε «επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου». Με την ιδιωτικοποίηση, την εξατομίκευση, τις περικοπές υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χαθούν οι κόποι μιας ζωής. 

Η υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης είναι στρατηγική σας επιλογή. Οι αναφορές σας περί «κοινωνικών δικαιωμάτων» είναι μεγάλο ψέμα. Ανάλογα αντεργατικά σχέδια προωθούνται σε Γαλλία, Βέλγιο κ.α., όπου οι εργαζόμενοι απαντούν αγωνιστικά. 

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα ύφεση που έρχεται, διευκολύνετε τους εργοδότες μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, ανοίγετε μία αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ για τα κέρδη των ασφαλιστικών μονοπωλίων, τους μοιράζετε ζεστό χρήμα. 

Με την πάλη τους εργαζόμενοι-αυτοαπασχολούμενοι θα ανατρέψουν τα σχέδια ΕΕ κυβερνήσεων, απαιτώντας κοινωνική ασφάλιση με ευθύνη του κράτους, με δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας -πρόνοιας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση".

Related

What's hot? 6786020332781779128

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item