Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το βραβείο δημοσιογραφίας Lorenzo Natali 2020

Από σήμερα έως και τις 15 Μαρτίου, οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για το βραβείο δημοσιογραφίας Lorenzo N...


Από σήμερα έως και τις 15 Μαρτίου, οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για το βραβείο δημοσιογραφίας Lorenzo Natali. 

Με το βραβείο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για ρεπορτάζ που αφηγούνται ιστορίες ανθρώπινων επιτευγμάτων και προσπάθειας και τα οποία δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά, έντυπα και οπτικοακουστικά μέσα. Οι ιστορίες αυτές αποκαλύπτουν τις αδικίες γύρω μας και μας αναγκάζουν να αναλάβουμε δράση. 

Σηματοδοτώντας την έναρξη του διαγωνισμού, η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Γιούτα Ουρπιλάινεν, δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο, το Βραβείο Lorenzo Natali αναγνωρίζει την παρρησία των δημοσιογράφων και τη συμβολή τους στην οικοδόμηση πιο βιώσιμων, δίκαιων και ευημερουσών κοινωνιών. Οι ανθρώπινες ιστορίες που αφηγούνται ρίχνουν φως στην φτώχεια, τις ανισότητες και την αδικία και συμβάλλουν στην αναζήτηση λύσεων. Θα ήθελα να παροτρύνω τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που καλύπτουν ιστορίες βιώσιμης ανάπτυξης να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν στην παγκόσμια κοινότητα των νικητών, των μελών της κριτικής επιτροπής και των εταίρων του βραβείου δημοσιογραφίας Lorenzo Natali.» 

Το βραβείο δημοσιογραφίας Lorenzo Natali δίνεται σε δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Οι υποψηφιότητες του φετινού διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν διεθνείς συνεργασίες με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, τη νεολαία, την ισότητα των φύλων, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την υγεία, την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση. 

Οι δημοσιογράφοι καλούνται να υποβάλουν το έργο τους ηλεκτρονικά έως τις 15 Μαρτίου 2020 για να διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες. Για την κάθε κατηγορία δίνεται βραβείο ύψους 10 000 ευρώ. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις 9 και 10 Ιουνίου 2020, στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης τις Βρυξέλλες. 

Βραβείο Lorenzo Natali
Υποβολή αιτήσεων
Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης

Related

What's hot? 6660327124038317379

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item