Κώστας Παπαδάκης: "Πλήρη αποζημίωση μαθητών για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν"

Την πλήρη αποζημίωση των μαθητών και των οικογενειών τους για τις φετινές σχολικές εκδρομές που ανεστάλησαν ή ακυρώθηκαν λόγω της πανδ...


Την πλήρη αποζημίωση των μαθητών και των οικογενειών τους για τις φετινές σχολικές εκδρομές που ανεστάλησαν ή ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας ζητά με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης αναφέρονται τα παρακάτω: 

"Με ΠΝΠ της 13-04-2020 (άρθρο 70) η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας οι μαθητές κι οι οικογένειες τους να συμπεριλαμβάνονται στους «πελάτες», στους οποίους μια τουριστική επιχείρηση δύναται να προσφέρει, αντί της επιστροφής χρημάτων, ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του (voucher). 

Στην ίδια κατεύθυνση η Κομισιόν με τον πρόσφατο Οδηγό που εξέδωσε επικροτεί την απαράδεκτη πρακτική των voucher προτρέποντας μάλιστα τις αεροπορικές εταιρείες να τα «καταστήσουν περισσότερο ελκυστικά», ώστε οι δικαιούχοι να τα αποδέχονται χωρίς να ζητούν πλήρη αποζημίωση από αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία. 

Υπογραμμίζεται ότι κανένας δεν γνωρίζει αν την επόμενη/ες σχολική χρονιά/ές θα πραγματοποιηθούν εκδρομές και με ποιες προϋποθέσεις, κόστος, ή προορισμό, ενώ στο επίπεδο του Γενικού Λυκείου δεν είναι σίγουρο ότι οι μαθητές θα είναι στο ίδιο σχολείο την επόμενη/ες χρονιά/ές (με δεδομένο ότι για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους θα πρέπει να περιμένουν 18 μήνες), επειδή μπορεί να έχουν αποφοιτήσει ή αλλάξει σχολείο. 

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις και κατευθύνσεις ευνοούν τους ομίλους αερομεταφορών και ταξιδιωτικών πρακτορείων σε βάρος χιλιάδων οικογενειών που έχουν πληρώσει με πολλές θυσίες τη συμμετοχή των παιδιών τους στις εκδρομές των σχολείων. Ήδη υπάρχουν τουριστικά πρακτορεία που αρνούνται την επιστροφή χρημάτων. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

Πώς τοποθετείται στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων των επιβατών και εν προκειμένω των μαθητών και των οικογενειών τους να λάβουν πλήρη αποζημίωση για τα χρήματα που από το υστέρημά τους έχουν καταβληθεί για εκδρομές οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19 και καταχρηστικά παρακρατούν οι όμιλοι;"

Related

What's hot? 7072410387477200716

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item