Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: "Γεωστρατηγική η συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ"

Χθες ψηφίστηκε η Διακρατική Συμφωνία για τον αγωγό East Med από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία.  Η Συμφ...


Χθες ψηφίστηκε η Διακρατική Συμφωνία για τον αγωγό East Med από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία. 

Η Συμφωνία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς ενεργειακές Συμβάσεις της χώρας, καθώς ο αγωγός φυσικού αερίου East Med θα συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με την ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας. 

Στις 2 Ιανουαρίου 2020 υπεγράφη στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου η Διακυβερνητική Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Κράτους του Ισραήλ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για ένα Σύστημα Αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ευρωπαϊκές αγορές (East Med). Εκ μέρους της Ελλάδας υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης. 

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τοποθετήθηκε επί του θέματος σε σχετική συζήτηση με το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, κ. Brian Mast που διοργανώθηκε από το American Jewish Committee με τίτλο "Διατλαντικοί Διάλογοι": 

"Η συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ είναι γεωστρατηγική και προάγει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Η Συμφωνία για τον αγωγό East Med είναι ένα έργο με μεγάλη πολιτική και οικονομική σημασία που θα εξασφαλίσει μια εναλλακτική ενεργειακή διαδρομή και θα συμβάλει στην αυτονομία του ενεργειακού εφοδιασμού μας."  

Δείτε την τοποθέτηση της κυρίας Ασημακοπούλου εδώ.

Related

What's hot? 6593795968939985422

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item