Πάνω από 900 εκατ. ευρώ από την ΕΕ σε έργα της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής είναι μια από τις δεκατρείς (13) αυτοδιοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας, περιλαμβάνει οκτώ περιφερειακές ενότη...


Η Περιφέρεια Αττικής είναι μια από τις δεκατρείς (13) αυτοδιοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας, περιλαμβάνει οκτώ περιφερειακές ενότητες (ΠΕ)  και παράγει το 48% του συνολικού ΑΕΠ και της συνολικής Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) της χώρας. Η κρίση την επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδας. Για την περίοδο 2014-2020 το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής έχει συνολικό προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης 1.139.966.972 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 911.973.576 ευρώ είναι η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παραδείγματα πρωτοβουλιών και έργων που υποστηρίζονται από την Ευρώπη 

- Στην Αθήνα, η κατασκευή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης έλαβε κοινοτική χρηματοδότηση όπως και πολλά άλλα μουσεία. Εφαρμόστηκε επίσης ένα σχέδιο ενοποίησης των Αθηναϊκών αρχαιολογικών χώρων. 

- Στην ΠΕ Πειραιά αποκαταστάθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

- Η Αθήνα ωφελήθηκε επίσης από ορισμένα έργα τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου μετρό και τραμ και η βελτίωση του αστικού οδικού δικτύου με διάφορα επιπρόσθετα έργα η οποία συνέβαλε στον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης. 

- Ενισχύθηκαν οι δομές υγείας με έργα όπως η ανέγερση νέου Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας στα Κύθηρα και η ο εκσυγχρονισμός του βιοϊατρικού εξοπλισμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

- Στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων πραγματοποιήθηκαν έργα κατασκευής σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Παραδείγματα αποτελούν οι Δήμοι Χαλανδρίου και Ηρακλείου όπου κατασκευάστηκαν παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός χωρητικότητας 100 θέσεων αντίστοιχα, το Λυκείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στο Πόρτο Ράφτη κ.α. 

- Αντιπλημμυρικά έργα σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, για παράδειγμα η διευθέτηση του Χειμάρρου Αγ. Ιωάννη Θριασίου πεδίου με στόχο να επαλειφθούν προβλήματα κατακλύσεων της Εθνικής Οδού στην περιοχή, η κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων στον Δήμο Διονύσου και η κατασκευή κεντρικού αγωγού ομβρίων, δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων και συλλεκτηρίων τάφρων, στην περιοχή της Τερψιθέας.

Related

What's hot? 2382523969770804904

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item