Ολοκληρώθηκε η αποστολή της αντιπροσωπείας της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα

Από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, επτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών («LIBE»), με επικεφαλής τον πρόε...


Από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, επτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών («LIBE»), με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR (Σοσιαλιστές, Ισπανία), επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην αποστολή συμμετείχαν οι Ελισσάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ (ΕΛΚ, Ελλάδα), Pietro BARTOLO (Σοσιαλιστές, Ιταλία), Fabienne KELLER (Renew, Γαλλία), Damian BOESELAGER (Πράσινοι, Γερμανία), Cristian TERHEȘ (Συντηρητικοί, Ρουμανία) και Cornelia ERNST (Αριστερά, Γερμανία). 

Οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών στη Σάμο. Συναντήθηκαν με μετανάστες και αιτούντες άσυλο, ενώ επισκέφθηκαν το προαναχωρησιακό κέντρο στην Πέτρου Ράλλη και το κέντρο υποδοχής στη Μαλακάσα, το πολυ-λειτουργικό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο, καθώς και το επιχειρησιακό κέντρο του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον, συναντήθηκαν με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη και δικηγόρους που διεκπεραιώνουν υποθέσεις ασύλου, όπως επίσης και με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και ΜΚΟ. 

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο πρόεδρος της επιτροπής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR δήλωσε τα εξής: «Η αντιπροσωπεία μας αποτελείται από δημοκρατικά εκλεγμένους ευρωβουλευτές, που εκπροσωπούν όχι μόνο 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και πολυφωνία αξιών. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η ΕΕ στο σύνολό της θα επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη τόσο προς τα κράτη μέλη ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στην κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, όσο και προς τα άτομα που ζητούν διεθνή προστασία. Όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πρέπει να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, πρέπει να διασφαλίζει ότι τα δικαιώματα αυτά γίνονται πλήρως σεβαστά, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο».

Related

What's hot? 7248185837325693769

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item