Η Επιτροπή εγκαινιάζει εργαλείο για τη χρήση των εσόδων από πράσινα ομόλογα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα τον πίνακα δεικτών για τα πράσινα ομόλογα NextGenerationEU , ένα εργαλείο για την αύξηση της διαφάνει...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα τον πίνακα δεικτών για τα πράσινα ομόλογα NextGenerationEU, ένα εργαλείο για την αύξηση της διαφάνειας όσον αφορά τα μέτρα που χρηματοδοτούνται από τα πράσινα ομόλογα NextGenerationEU. Ο πίνακας δεικτών δείχνει πώς επενδύουν τα κράτη μέλη της ΕΕ τα χρήματα που αντλούνται από τις εκδόσεις πράσινων ομολόγων. Παρέχοντας επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε σχετικό μέτρο, το εργαλείο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εύκολης απεικόνισης και ανάλυσης των δεδομένων αυτών. 

Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης κ. Γιοχάνες Χαν δήλωσε σχετικά: «Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 14,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των πράσινων ομολόγων του NextGenerationEU. Τα κονδύλια αυτά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ευρέος φάσματος πράσινων επενδύσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς επίσης στηρίζουν τις προσπάθειές μας για πιο ανθεκτικές και βιώσιμες οικονομίες. Με το εργαλείο που εγκαινιάζουμε σήμερα, μπορούμε να δείξουμε με διαφάνεια στους επενδυτές των πράσινων ομολόγων της ΕΕ και στο ευρύτερο κοινό πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν τα έσοδα.»

Ο πίνακας δεικτών είναι ένα εργαλείο διαφάνειας που καταγράφει τη διαδικασία διεξοδικής επανεξέτασης και δέουσας επιμέλειας που εφαρμόζει η Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα έσοδα από τα πράσινα ομόλογα NextGenerationEU διατίθενται αποκλειστικά σε εθνικά μέτρα του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες της Επιτροπής για τη διατήρηση ενεργών σχέσεων με τους συμμετέχοντες στην αγορά στο πλαίσιο της δανειοληπτικής και δανειοδοτικής της στρατηγικής.

Related

What's hot? 6608222703892416383

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item