Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στο πρόγραμμα LIFE

Η Επιτροπή ξεκινά σήμερα διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, για να προσφέρει στη χώρα τη δυνατότητα να προσχωρήσει στο πρόγραμμα LIFE για το ...


Η Επιτροπή ξεκινά σήμερα διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, για να προσφέρει στη χώρα τη δυνατότητα να προσχωρήσει στο πρόγραμμα LIFE για το κλίμα και το περιβάλλον. 

Το πρόγραμμα LIFE έχει κυρίως ως στόχο να συμβάλει στη μετάβαση προς μια βιώσιμη οικονομία, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην ανάσχεση και στην αντιστροφή της απώλειας βιοποικιλότητας. 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα LIFE, η Ουκρανία θα μπορεί να επωφεληθεί από χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του περιβάλλοντός της μετά την καταστροφή που προκάλεσε η ρωσική εισβολή, είτε πρόκειται για ρύπανση, καταστροφή οικοσυστημάτων είτε για άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Η απόφαση διαβιβάστηκε σήμερα από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους, στον ομόλογό του της Ουκρανίας, Υπουργό Οικολογίας και Φυσικών Πόρων, κ. Ruslan Strilets. 

Ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσους δήλωσε σχετικά: «Η Επιτροπή κρίνει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων όσον αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στο πρόγραμμα LIFE και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν λόγοι να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία. Η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και ο αντίκτυπός της στο κλίμα και το περιβάλλον καθιστούν ακόμη πιο σημαντική αυτή την εταιρική σχέση και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ουκρανία στην ένταξή της στο πρόγραμμα LIFE.» 

Το πρόγραμμα LIFE είναι το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα που εφαρμόζεται από το 1992. Έχει συγχρηματοδοτήσει περισσότερα από 5.500 έργα σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής, ενώ η χρηματοδότησή του ανέρχεται σε 5,4 δισ. ευρώ.

Related

What's hot? 7237512667840969294

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item