Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χορηγεί 624 εκατ. ευρώ σε προηγμένους ερευνητές

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε τους νικητές του τελευταίου διαγωνισμού του για επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας.  Π...


Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε τους νικητές του τελευταίου διαγωνισμού του για επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας. 

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 624 εκατ. ευρώ, θα δοθεί σε 253 κορυφαίους ερευνητές από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι με το έργο τους κομίζουν νέες γνώσεις σε θέματα όπως η αξιοποίηση των μαθηματικών για τη βελτίωση της χρήσης των αντιβιοτικών και της χημειοθεραπείας, οι τρόποι προστασίας της βιοποικιλότητας των νησιών, η εξερεύνηση των απαρχών του σύμπαντος και η κατανόηση του τρόπου μεταβολής των φθόγγων των γλωσσών με την πάροδο του χρόνου. Οι επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας του ΕΣΕ αποσκοπούν στη στήριξη άριστων επιστημόνων και ακαδημαϊκών όλων των γνωστικών τομέων, οι οποίοι είναι ήδη καθιερωμένοι επικεφαλής έρευνας, με αναγνωρισμένο ιστορικό ερευνητικών επιτυχιών.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Οι επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας στηρίζουν πρωτοποριακούς ερευνητές από όλη την Ευρώπη. Παρέχουν στα ταλέντα μας τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δημιουργικές ιδέες τους. Με τις πρωτοποριακές τους εργασίες συμβάλλουν στην επίλυση των πλέον πιεστικών κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων»

Ο νέος αυτός γύρος επιχορηγήσεων θα δημιουργήσει περίπου 2 300 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό προσωπικό. Οι αποδέκτες της χρηματοδότησης προέρχονται από 28 κράτη και θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε 21 κράτη μέλη της ΕΕ και σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Στην τελευταία αυτή πρόσκληση, 1 735 αιτούντες υπέβαλαν προτάσεις και περίπου το 14,6 % από αυτούς θα λάβουν χρηματοδότηση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΣΕ.

Related

What's hot? 3547548047873836022

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item